Πολιτική|23.09.2024 13:42

ΣΥΡΙΖΑ: Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τη δημοσιοποίηση της απόφασης Κασσελάκη - Κοινός υποψήφιος των «87» ο Φάμελλος;

Newsroom

Μετά την τεταμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τις αποχωρήσεις, τις αποδοκιμασίες και τις διαφωνίες, τα βλέμματα πέφτουν πάνω στον Στέφανο Κασσελάκη καθώς όπως αναφέρουν συνεργάτες του, μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την δημοσιοποίηση της απόφασής του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Τσιγουρή στο OPEN, είναι πιθανό μέσα στην ημέρα να έχουμε επανεμφάνιση του, όχι σε κάποια περιφέρεια αυτή τη φορά, αλλά διαδικτυακή. Επίσης, με ανάλογο τρόπο αναμένεται να ανακοινώσει και την υποψηφιότητά του.


Στον Φάμελλο το βάρος μετά την άρνηση Γεροβασίλη

Την ίδια ώρα, ανοίγει ο δρόμος για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σωκράτη Φάμελλου, η οποία φιλοδοξεί να εκφράσει όλη την πλευρά των «87». Αυτό για την ώρα ωστόσο, δεν είναι δεδομένο καθ΄ότι ο κ. Φάμελλος δεν προέρχεται από την τάση των «­87», της λεγόμενης «φρουράς Τσίπρα». Υπάρχει ένα κομμάτι αυτών που θα ήθελε άλλη υποψηφιότητα και τις επόμενες ημέρες το βάρος θα πέσει στον κ. Φάμελλο, καθώς η Όλγα Γεροβασίλη ήδη ξεκαθάρισε πως δεν θα συμμετέχει στην εσωκομματική διαδικασία.

Όσον αφορά τον Νίκο Παππά, κόβει κάθε συζήτηση περί υποψηφιότητας.

Σημειώνεται πως οι υποψηφιότητες πρέπει να ανακοινωθούν έως τις 24 Οκτωβρίου

Σε τροχιά διάσπασης ο ΣΥΡΙΖΑ 

Παράλληλα, στις 5 Οκτωβρίου συνεδριάζει ξανά η Κεντρική Επιτροπή και εκεί αναμένονται νέες εντάσεις, καθώς θα τεθεί πιθανότητα εκ νέου και το θέμα της ερμηνείας του πόθεν έσχες αλλά και το ποια θα είναι η θητεία της παρούσας Κεντρικής Επιτροπής ή αν θα εκλεγεί ταυτόχρονα – όπως υπερψηφίστηκε- μαζί με την εκλογή προέδρου.

Όλα πάντως δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε τροχιά διάσπασης, με δεδομένη την ένταση που υπάρχει και από τις δύο πλευρές.

ΣΥΡΙΖΑΌλγα Γεροβασίληειδήσεις τώραΣωκράτης ΦάμελλοςΣτέφανος Κασσελάκηςεκλογές