Πολιτική|23.09.2024 14:56

ΣΥΡΙΖΑ: Τα περί προγραφών και ο διχαστικός λόγος δεν συνάδουν με τις καταστατικές αρχές του κόμματος

Newsroom

Έκκληση να πέσουν οι τόνοι της εσωκομματικής αντιπαράθεσης απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, με την οποία εγκαλεί ταυτόχρονα τον Πέτρο Παππά, έπειτα από τοποθέτηση που προκάλεσε πλείστες αντιδράσεις.

Σημειώνεται ότι μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παππάς είχε πει ανάμεσα σε άλλα πως «όσοι δεν μπορούν να υπηρετήσουν το σχέδιο Κασσελάκη δεν έχουν λόγο να παραμείνουν στο κόμμα».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του τονίζει πως «ο διχαστικός λόγος και ο λόγος περί προγραφών δεν συνάδουν με τις καταστατικές μας αρχές και την ευθύνη των στελεχών του κόμματος, πόσο μάλλον των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ως εκ τούτου ο λόγος αυτός δεν είναι υπό οποιαδήποτε συνθήκη αποδεκτός».

«Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον πλούτο των ιδεών και των απόψεών τους, και στις δημόσιες παρεμβάσεις τους, οφείλουν να υπηρετούν και να ενισχύουν τον κοινό, συνομολογημένο στόχο, όπως αυτός περιγράφεται στις συλλογικές μας αποφάσεις», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία φιλοδοξεί και αγωνίζεται να ηγηθεί μιας μεγάλης προοδευτικής εκλογικής συνεργασίας, υπηρετώντας τα συμφέροντα της κοινωνίας. Αυτή είναι η συλλογική μας απόφαση, αυτή οφείλουμε να υπηρετούμε όλοι και όλες».

Τι είπε ο Πέτρος Παππάς

Σημειώνεται πως ο κ. Παππάς, είχε τονίσει μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «δε νομίζω ότι μπορεί να συνυπάρξει ο Στέφανος Κασσελάκης με την Όλγα Γεροβασίλη, η οποία κάνει δημόσιες προγραφές και λέει ότι θα καταβάλει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων της για να μην έχει ο Στέφανος Κασσελάκης άλλη ευκαιρία στη χώρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο σε περίπτωση νίκης του Στέφανου Κασσελάκη «θα είναι ένα κόμμα στο οποίο ο πρόεδρος θα έχει προεδρικές εξουσίες, θα έχει το δικαίωμα να διαγράφει βουλευτές, θα λειτουργεί κανονικά η επιτροπή δεοντολογίας θα είναι ένα κόμα που δεν θα αμφισβητείται η επάρκεια του προέδρου και θα παράγει πολιτικές».

«Η επιλογή ορισμένων στελεχών να αμφισβητήσουν τον εκλεγμένο πρόεδρο, να θέλουν να κάνουν ένα κόμμα που θα είναι κακέκτυπο του ΚΚΕ εσωτερικού και δεν τους φτάνει αν τα ποσοστά πέφτουν καθημερινά, δεν ξέρω αν μπορεί να συμπεριλάβει κάποιον από εμάς» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑ