Μητσοτάκης – Ερντογάν: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στη Νέα Υόρκη
NewsroomΠερίπου μισή ώρα διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη. Κατά πληροφορίες, η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα. Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν τα ελληνοτουρκικά, το μεταναστευτικό καθώς επίσης και οι περιφερειακές εξελίξεις.
Η συνάντηση διεξήχθη λίγα λεπτά μετά την ομιλία του προέδρου της Τουρκίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ απ όπου απηύθυνε έκκληση για αναγνώριση του Ψευδοκράτους στην Κύπρο.
Παρόντες στην συνάντηση ήταν και οι υπουργοί εξωτερικών Φιντάν και Γεραπετρίτης και οι διπλωματικοί σύμβουλοι, Α. Μ. Μπούρα και Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς. Πρόκειται για την έκτη συνάντηση των δύο ηγετών μέσα σε ένα έτος.
Στόχος της ελληνικής πλευράς ήταν η επιβεβαίωση της βούλησης για τη διατήρηση των ήρεμων νερών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, της συνέχισης του πολιτικού διάλογου και συνάμα της προώθησης των θεμάτων ήπιας διπλωματίας.
- Το νέο άνοιγμα Ζελένσκι στις ΗΠΑ για το Ουκρανικό και οι αιχμές για την Ευρώπη – Σκληρές διαπραγματεύσεις στο Μαϊάμι
- Ανυποχώρητοι οι αγρότες: Τα σχέδια για τις γιορτές – Αποφασισμένοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
- Αναφορές για πάνω από 500 διαγραμμένες σελίδες από τα αρχεία Έπσταϊν - Σφοδρή πολιτική σύγκρουση για τις νέες αποκαλύψεις
- «Δε θέλω να με πλησιάσει ποτέ»: Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Νίκου Παππά θα καταθέσει ο Νίκος Γιαννόπουλος