Πολιτική|24.09.2024 21:51

Νίκος Κωνσταντόπουλος: «Βέλη» στον Τσίπρα για την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom

Στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

«Επικαλούνται την ιστορία του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου για να δικαιολογήσουν αυτό το ρεζίλι»

Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού εξέφρασε στην ΕΡΤ τη θλίψη και τον θυμό του για την κατάσταση της πολιτικής σκηνής στην Ελλάδα, αλλά και συγκεκριμένα για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. «Όλοι αυτοί οι οποίοι επικαλούνται την ιστορία του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου για να δικαιολογήσουν αυτό το ρεζίλι, είναι αναιδείς», τόνισε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι ανησυχεί «για την πολιτική αναίδεια και την ιστορική ύβρι σήμερα» ενώ πρόσθεσε ότι, «το να μη σέβεσαι και να μην εκτιμάς έναν αγώνα ιδεών και αξιών που έγινε σε δύσκολες συνθήκες είναι ντροπή. Σήμερα υπάρχει ένας ξεπεσμός, υπάρχει ένας διασυρμός. Είναι ξεπεσμός και διασυρμός των πάντων: της Αριστεράς, του πολιτικού συστήματος, της δημοκρατίας». «Τα μέλη που ψηφίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ δε χρωστάνε τίποτε για την εμπειρία που υφίστανται», πρόσθεσε ενώ σχολίασε την κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος σημειώνοντας ότι, «αυτό είναι διασυρμός της πολιτικής. Η προσωποποίηση της πολιτικής δε με εκφράζει ποτέ. Τα φαινόμενα που υπάρχουν σήμερα είναι διαλυτικά». Από τα «βέλη» του Νίκου Κωνσταντόπουλου δε γλίτωσε ο Αλέξης Τσίπρας αφού, όπως τόνισε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, για την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, «η ευθύνη είναι και της προηγούμενης ηγεσίας και της τωρινής ηγεσίας». Πιο συγκεκριμένα, εξήγησε ότι η κατάσταση αυτή έχει ιστορία και ονοματεπώνυμο και προέρχεται από τη «μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα αρχηγικό εκλογικό κόμμα».

«Τα δημοκρατικά φαινόμενα είναι αστειότητες. Η ευθύνη είναι σε όλους εκείνους οι οποίοι εμφανίζονται ως στελέχη με ναπολεόντειο σύνδρομο», είπε. Τοποθετήθηκε, ακόμα, και για τις πολιτικές διαδικασίες στο κόμμα, τονίζοντας ότι «αυτές οι διαδικασίες κοστίζουν. Στην πολιτική δεν υπάρχει κάτι που να μένει μετέωρο στο ηθικό και κοινωνικό επίπεδο». Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι η ανάγκη για αλλαγή είναι μεγάλη, καθώς η εμπιστοσύνη στην πολιτική και τους θεσμούς πρέπει να αποκατασταθεί. «Η Αριστερά δεν είναι αυτή τη στιγμή σε μία ευνοϊκή περίοδο, παρά το γεγονός ότι η συγκυρία θα ευνοούσε την ενίσχυση μιας σύγχρονης ανανεωτικής Αριστεράς. Υπάρχει μια κρίση δομική, προγραμματική, πολιτική σε όλη την Ευρώπη». Ο ίδιος κατέληξε σημειώνοντας ότι «βλέπει» την ανάγκη για αναδιάρθρωση του πολιτικού συστήματος προκειμένου να επανέλθουν στην πολιτική η εκπροσώπηση και η ουσία.

ειδήσεις τώραΑλέξης ΤσίπραςΝίκος ΚωνσταντόπουλοςΣΥΡΙΖΑ