Πολιτική|25.09.2024 22:27

ΠΑΣΟΚ: Οι μεγάλοι νικητές και οι χαμένοι του debate - Η ανάλυση του Δημήτρη Μαύρου στο OPEN

Newsroom

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN τις επιδόσεις των έξι υποψήφιων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στο debate της Τρίτης (24/09).

Για τον νύν πρόεδρο του κόμματος, ο κ. Μαύρος σημείωσε πως, . «Ο κ. Ανδρουλάκης, επειδή ξεκίνησε με όχι μεγάλη εμπειρία το 2021 και άρχισε να βελτιώνεται, έφτασε χθες να περάσει πάνω από τον πήχη έστω και λίγο».

Αναφερόμενος στην Άννα Διαμαντοπούλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MRB τόνισε πως «πολύ καλά διαβασμένη», ωστόσο υπήρξαν δύο σημεία, «όταν την ζόρισε ο κ. Παύλος Γερουλάνος έπαθε αυτό που συνήθως παθαίνουν οι άνθρωποι όταν εκτίθενται σε μια δύσκολη ερώτηση την οποία φοβούνται και τότε τους έρχεται στο μυαλό ένα σύνολο παραγράφων, όχι μόνο μία συγκεκριμένη, και βγαίνει λίγο περίεργα το πράγμα».

Ο κ. Μαύρος αναφέρθηκε στον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, τονίζοντας πως, είχε καταγράψει μια πολύ καλή τοποθέτηση στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, την οποία βέβαια δεν είχε δει και πολύς κόσμος. «Είχε δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες και πέρασε φαλτσαριστά από κάτω», είπε και πρόσθεσε πως, «μένει να καλύψει την διαφορά μέχρι την Κυριακή των εκλογών, μόνο που τώρα θα παίζει... εντός έδρας, αφού θα κάνει συνεντεύξεις, στις οποίες είναι μάλλον καλύτερος από τα debate».

Τον Παύλο Γερουλάνο, ο Δημήτρης Μαύρος χαρακτήρισε «συνεπή και προσεγμένο», ενώ τόνισε πως, ο υποψήφιος, πέρασε «ένα χιλιοστό πιο πάνω από τον πήχη των προσδοκιών που είχε καλλιεργήσει».

Πώς χαρακτήρισε Γιαννακοπούλου και Κατρίνη

Για τους Νάντια Γιαννακοπούλου και Μιχάλη Κατρίνη, ο δημοσκόπος είπε ότι, ο λόγος τους είχε μία «πολιτική δροσιά». Ο ίδιος εκτίμησε ότι, οι δύο τους, «πέρασαν πολύ πάνω από τον πήχη των προσδοκιών». Ο κ. Μαύρος υπενθύμισε ότι, ο Μιχάλης Κατρίνης, έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα στη Βουλή και ξέρει να αντιμετωπίζει αιφνιδιαστικές καταστάσεις. Αυτός είναι ο λόγος που έβγαζε, κατά τον ίδιο, μία «αυτοπεποίθηση»- που τον χαρακτήρισε στο χθεσινό debate.

Για την Νάντια Γιαννακοπούλου, πάλι, ο κ. Μαύρος προτίμησε να χρησιμοποιήσει τη λέξη «πάθος» αφού, όπως είπε, η υποψήφια έδειξε πως θέλει «να τα πει όλα με το όνομά τους ή τουλάχιστον εκείνα που πιστεύει εκείνη με το όνομα τους».

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MRB είπε ότι το χθεσινό debate παρακολούθησαν 300.000 τηλεθεατές. Συνολικά, έστω και για λίγο κάνοντας ζάπινγκ στους τηλεοπτικούς δέκτες τους, το debate είδαν 600.000 πολίτες.

Μιχάλης ΚατρίνηςΆννα ΔιαμαντοπούλουΝίκος ΑνδρουλάκηςΝάντια ΓιαννακοπούλουdebateMRBειδήσεις τώραΠαύλος ΓερουλάνοςΠΑΣΟΚΧάρης Δούκας