Πολιτική|26.09.2024 16:00

Τουρκία: «Η αντίδρασή μας για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο κοινοποιήθηκε στην Ελλάδα με τον πιο έντονο τρόπο»

Μαρία Ζαχαράκη

Η Τουρκία διαμήνυσε ξανά σήμερα με σαφήνεια τη δυσαρέσκειά της για τις πρόσφατες ελληνικές παραβιάσεις στην περιοχή της Μούγλα/Αλικαρνασσού. Σε γραπτή ανακοίνωση, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η αντίδραση της Άγκυρας για τις παραβιάσεις που σημειώθηκαν από ελληνικές δυνάμεις τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Μούγλα/Αλικαρνασσού έχει κοινοποιηθεί στις ελληνικές Αρχές με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο.

«Η αντίδρασή μας σχετικά με τις παραβιάσεις των χωρικών υδάτων που πραγματοποιήθηκαν από την Ελλάδα στο Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες έχει διαβιβαστεί στις ελληνικές Αρχές σε όλα τα επίπεδα και με τον πιο έντονο τρόπο», αναφέρει.

Τι αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών

Σύμφωνα με το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, η τουρκική πλευρά τηρεί αυστηρές διαδικασίες όταν προκύπτουν τέτοια περιστατικά, υπογραμμίζοντας ότι οι διπλωματικές πρωτοβουλίες είναι σαφείς και εφαρμόζονται κατά γράμμα εδώ και χρόνια.

Οι τουρκικές Αρχές αντέκρουσαν, επίσης, τους ισχυρισμούς ότι δεν έχουν ληφθεί οι κατάλληλες ενέργειες μετά τις παραβιάσεις, δηλώνοντας ότι οι ενέργειες της Τουρκίας είναι εντελώς συντονισμένες και τεκμηριωμένες.

«Οι ισχυρισμοί πως δεν πάρθηκαν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες μετά τις παραβιάσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», υποστηρίζεται.

Αιγαίοειδήσεις τώραπαραβιάσειςΤουρκία