Πολιτική|27.09.2024 16:47

Νέα Αριστερά: Βέλη κατά ΕΛΑΣ και κυβέρνησης για τον θάνατο 37χρονου στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα

Newsroom

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου 37χρονου άνδρα στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.

Την Παρασκευή (27/9) ο βουλευτής Α’ Αθήνας της Νέας Αριστεράς Δημήτρης Τζανακόπουλος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό προστασίας του Πολίτη για τον θάνατο του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ στο Αστυνομικό τμήμα.

Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς καλεί τον υπουργό προστασίας του Πολίτη να απαντήσει:

  • Ποια μέτρα πρόκειται να λάβει προκειμένου να διερευνηθούν εν προκειμένω οι ευθύνες των αστυνομικών αρχών και να μην έχουμε ακόμα μια προσχηματική ΕΔΕ και μια ατελέσφορη ποινική διερεύνηση και διαιώνιση της ατιμωρησίας.
  • Εάν προτίθεται  να λάβει μέτρα ώστε όντως να εφαρμόζονται οι σχετικοί κανονισμοί και διατάξεις  (άρθρα 137Α, 137Β', 127Γ' και 137Δ' του Π.Κ. και των άρθρων 239, 325   και   326 του Π.)  και να πάψει   να   υφίσταται  ένα καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας στους δράστες τέτοιων βάναυσων συμπεριφορών.
  • Και τέλος εάν προτίθεται να λάβει μέτρα για τη Σύσταση Ανεξάρτητου και αποτελεσματικού Οργάνου Ελέγχου για την εξάλειψη της αστυνομικής αυθαιρεσίας, καθώς και για την αποτελεσματική διερεύνηση δίωξη και τιμωρία των σχετικών περιστατικών καθώς και μέτρα  για την κατάλληλη εκπαίδευση των αστυνομικών προκειμένου να λειτουργούν στα πλαίσια των ισχυόντων νόμων και όχι καθ’ υπέρβαση του καθήκοντός τους, σε βάρος της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών.
ειδήσειςειδήσεις τώραΔημήτρης ΤζανακόπουλοςΝέα αριστεράαστυνομία