Πολιτική|30.09.2024 20:46

Γερουλάνος: «Ο Ανδρουλάκης ξέρει ότι είμαι ο μόνος που μπορώ να τον κερδίσω» - Τι είπε για τους άλλους αντιπάλους του

Newsroom

«Χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μένα» δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Έριξε, μάλιστα, το γάντι στον Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά στην Εύα Αντωνοπούλου: «Ξέρει ότι μόνο εγώ μπορώ να φέρω αλλαγή ηγεσίας στον δεύτερο γύρο κι ότι, αν περάσω, η θέση του θα είναι δύσκολη. Ξέρει ότι είμαι ο μόνος που μπορώ να τον κερδίσω, γι’ αυτό μου επιτίθεται».

«Η κ. Διαμαντοπούλου δεν έχει διαβάσει την πολιτική μου διαδρομή»

Απαντώντας στις δηλώσεις της κ. Διαμαντοπούλου πριν λίγες ημέρες στο ΟΡΕΝ ότι μπήκε αργά στην πολιτική ως υπουργός, ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι «Η κ. Διαμαντοπούλου δεν έχει διαβάσει την πολιτική μου διαδρομή». Και συνέχισε ο κ. Γερουλάνος: «Χρειάζεται να εμπνεύσουμε τους ψηφοφόρους μας για να έρθουν και πάλι στις κάλπες. Αν το πετύχουμε, οι άνθρωποι αυτοί θα πετύχουν την απόλυτη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Αν κάνουμε μερικές αλλαγές στο κόμμα, πιστεύω ότι θα πετύχουμε. Πρέπει να συνδεθούμε και πάλι με την κοινωνία. Θέλουμε μια ηγετική ομάδα που θα εμπνέει εμπιστοσύνη. Αυτό που με διαφοροποιεί από τους άλλους υποψηφίους μου είναι ότι το σχέδιο που έχω καταθέσει, η εμπειρία που έχω και από τον ιδιωτικό και από τον δημόσιο τομέα και επίσης μπορώ να διασφαλίσω την ενότητα της επόμενης ημέρας».

«Ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι βουλευτής»

«Οι μάχες δίνονται στη Βουλή. Εκεί σε μετράει ο κόσμος απέναντι στον πρωθυπουργό και εκεί βλέπουν εάν μπορείς να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων. Είναι δύσκολο να ηγηθείς ενός κόμματος όταν δεν είσαι μέσα στη Βουλή, εκεί που δίνονται οι μάχες» ανέφερε ο Παύλος Γερουλάνος αναφορικά με το προφίλ του νέου προέδρου που θα πρέπει να εκλεγεί, κατά τη γνώμη του.

Παράλληλα υποστήριξε ότι η υποψηφιότητά του διευρύνει το κόμμα. «Πρέπει να φέρουμε πίσω τους ψηφοφόρους που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ. Η επικοινωνία του κόμματος θολώνει το τοπίο, αντί να το ξεκαθαρίζει» σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στον Χάρη Δούκα τόνισε ότι «οι μάχες δίνονται στη Βουλή, όπου μετριέσαι με τον πρωθυπουργό. Είναι δύσκολο να ηγηθείς ενός κόμματος, αν δεν είσαι στη Βουλή».

Πρόσθεσε επίσης ότι «οι πιθανότητες διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ μειώνονται αν απομακρυνθεί από το πολιτικό κέντρο» ενώ τόνισε ότι «είναι δύσκολο να ηγηθείς ενός κόμματος αν δεν είσαι στη Βουλή».

ΠΑΣΟΚΜιχάλης ΚατρίνηςειδήσειςΠαύλος ΓερουλάνοςεκλογέςΆννα Διαμαντοπούλουειδήσεις τώραΝίκος ΑνδρουλάκηςΧάρης Δούκας