Πολιτική|01.10.2024 09:31

ΠΑΣΟΚ: Στην τελική ευθεία οι υποψήφιοι – Μετρούν τα κουκιά πριν ανοίξουν οι κάλπες

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στην τελική ευθεία μπαίνουν πλέον οι υποψήφιοι διεκδικητές της αρχηγίας το ΠΑΣΟΚ, καθώς απομένουν λίγες μέρες μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες.

Στόχος τους είναι έστω και την ύστατη στιγμή να προσελκύσουν εκλογικά κοινά που μέχρι πρότινος δεν άνηκαν στη δική τους δεξαμενή. Άλλωστε, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι υπάρχουν περιθώρια για τον κάθε υποψήφιο να μαζέψει τους… εναπομείναντες ψηφοφόρους.

Ντέρμπι Ανδρουλάκη - Δούκα 

Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή με βάση και την δημοσκόπηση της Opinion Poll προκύπτει ένα ντέρμπι Νίκου Ανδρουλάκη, Χάρη Δούκα που φαίνεται αυτή την στιγμή, να είναι το δίδυμο του δεύτερου γύρου.

Αυτό, μάλιστα, δεν προκύπτει μόνο από τις κάρτες πρόθεσης ψήφου στα δύο επίπεδα ανάλυσης, αλλά και από τα ποιοτικά ευρήματα. Και πιο συγκεκριμένα:

Στην πρόθεση ψήφου σε αυτούς που από το σύνολο του δείγματος δηλώνουν ότι θα συμμετέχουν στις εκλογές, τα αποτελέσματα είναι:

  • Ν. Ανδρουλάκης 26.5%
  • Χ. Δούκας 25.8%
  • Α. Διαμαντοπούλου 18.1%
  • Π. Γερουλάνος 15.8%
  • Μ. Κατρίνης 5.2%
  • Ν. Γιαννακοπούλου 4.6%

Συνεπώς, αναμένεται να δοθούν τρεις μάχες μια για την πρώτη θέση, μια για την τρίτη και μια για την τελευταία θέση, εφόσον οι δημοσκοπήσεις έχουν πιάσει τον παλμό των ψηφοφόρων.

Τα μηνύματα των υποψηφίων

Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι συνεχίζουν απρόσκοπτα τις δημόσιες παρουσίες τους, με τον Χάρη Δούκα να υποστηρίζει ότι «η ώρα είναι τώρα»!

«Το δίλημμα στις εκλογές της 6ης του Οκτώβρη είναι καθαρό: Θέλουμε ένα μικρό, κλειστό και φοβικό ΠΑΣΟΚ βούτυρο στο ψωμί του κυρίου Μητσοτάκη, θέλουμε ένα μικρό ΠΑΣΟΚ δεκανίκι του κυρίου Μητσοτάκη ή θέλουμε ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ, μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα νικήσει; Αυτό πρέπει να απαντήσουμε στις 6 του Οκτώβρη, ενώνοντας πάλι την κοινωνία, δυνατά και καθαρά», δήλωσε ο κ. Δούκας κατά την χθεσινή ομιλία του στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Ο δε Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνει ότι «Τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα είναι μπροστά μας» και ταυτόχρονα εξαπολύει τα πυρά του προς τους υπόλοιπους υποψήφιους.

Παύλος Γερουλάνος και Άννα Διαμαντοπούλου επιμένουν ότι είναι ικανοί στο δεύτερο γύρο να κερδίσουν όποιον είναι πρώτος, με την πρώην επίτροπο μέσω του spot να κερδίζει τα φώτα της δημοσιότητας.

Τέλος, Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν έστω και την ύστατη ώρα την έκπληξη, μπαίνοντας σφήνα στα μεγάλα φαβορί.

ΠΑΣΟΚΆννα ΔιαμαντοπούλουεκλογέςΧάρης ΔούκαςΝίκος ΑνδρουλάκηςΠαύλος ΓερουλάνοςΝάντια ΓιαννακοπούλουΜιχάλης Κατρίνης