Πολιτική|01.10.2024 10:50

Μητσοτάκης: Μειώνονται τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου - Πώς διαμορφώνονται

Newsroom

Μείωση 2, 80 ευρώ στα διόδια του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου στην Κεντρική Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.  Η μείωσή, μάλιστα, θα τεθεί σε ισχύ από σήμερα. 

«Καλημέρα και καλό μήνα! Ο Οκτώβριος ξεκινά με ακόμα μια μείωση στις οδικές μεταφορές, αυτή τη φορά με μείωση στα διόδια στο τμήμα Μαλιακός-Κλειδί του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου στην Κεντρική Ελλάδα. Με τη μείωση αυτή, η συνολική επιβάρυνση για τη διέλευση από τους 5 σταθμούς διαμορφώνεται για το 2024 στα €13,7 από €16,5 που είναι σήμερα, ενώ το 2025 το αντίτιμο θα είναι €14,4 από €17,4 που θα πλήρωνε ένας οδηγός αν δεν κάναμε αυτή τη μείωση», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 «Στόχος να ελαφρύνουμε το κόστος μετακινήσεων»

 

«Αυτό έγινε δυνατό γιατί επιλέξαμε το όφελος της αναχρηματοδότησης που εξασφαλίσαμε, να το χρησιμοποιήσουμε μέχρι το τέλος του 2025 υπέρ των συμπολιτών μας, αντί να μεταφέρουμε το ποσό στον κρατικό προϋπολογισμό.Από σήμερα λοιπόν, όσοι διασχίζουν την Κεντρική Ελλάδα, θα πληρώνουν μειωμένα διόδια από 2,8 έως 3 ευρώ.», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας την ανάρτηση του υπενθύμισε ότι «από τις 6 Οκτωβρίου, μειώνονται και τα διόδια της Αττικής Οδού, στα €2,5. Στόχος μας είναι να ελαφρύνουμε, όσο μπορούμε, το κόστος μετακινήσεων και αυτήν την πολιτική την υπηρετούμε με συνέπεια». 

διόδιαΚυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώρα