Πολιτική|01.10.2024 14:21

Τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Σαμαρά - Καραμανλή με φόντο τα 50ά γενέθλια της ΝΔ

Newsroom

Με αφορμή τα 50ά γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας και την επετειακή εκδήλωση που θα διοργανωθεί στη Ρηγίλλης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει την Παρασκευή στην εκδήλωση που διοργανώνεται τους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του κόμματος, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Είναι η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, μετά την εκδήλωση που είχε γίνει τον Ιούλιο στο Πολεμικό Μουσείο και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί είχαν ασκήσει σφοδρή κριτική. Ο μεν Αντώνης Σαμαράς στο σύνολο του κυβερνητικού έργου και ο δε, Κώστας Καραμανλής περισσότερο στις κυβερνητικές επιλογές για τα εθνικά θέματα.

Δεν είναι γνωστό εάν θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα Μητσοτάκη 

Δεν έχει γνωστοποιηθεί εάν οι δύο πρώην πρωθυπουργού θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του κ. Μητσοτάκη, πάντως, όπως αναφέρει η Έφη Κουτσοκώστα στο OPEN, έχει σημασία η χρονική συγκυρία που έγινε αυτή η επαφή καθώς μπορεί να θεωρεί πως ο πρωθυπουργός ρίχνει μια γέφυρα προς τους δύο πρώην προέδρους την ώρα που εμφανίζονται κάποια εσωκομματικά μέτωπα. Το πρόσφατο ήταν η ερώτηση των 11 βουλευτών της ΝΔ για τα κόκκινα δάνεια αλλά και η επακόλουθη διαγραφή του Μάριου Σαλμά.

Μαρινάκης: Δεν θα μπορούσαν να μην προσκληθούν οι πρώην πρόεδροι της ΝΔ

Παράλληλα, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης επιβεβαίωσε το τηλεφώνημα, ωστόσο δεν απάντησε στο εάν θα παρευρεθούν τελικά στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια της ΝΔ οι κύριοι Σαμαράς και Καραμανλής.

«Δεν θα μπορούσαν να μην προσκληθούν», είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης. Ωστόσο ως προς το αν θα παρευρεθούν είπε πως «δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος να σας απαντήσει».


Την ίδια ώρα, επισήμανε ότι δεν υπάρχει δυσφορία για τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου, μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν για τον διευθυντή του γραφείου του, με τον οποίο έκλεισε τη συνεργασία του.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΑντώνης ΣαμαράςΝέα Δημοκρατία