Πολιτική|02.10.2024 20:39

Γιαννακοπούλου στο OPEN: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές - Έχω πρωθυπουργικά χαρακτηριστικά

Newsroom

Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου μίλησε στο κεντρικό δελτίο του OPEN για τις θέσεις και την διαφοροποίησή της από τους συνυποψηφίους της, κυρίως κατά του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και τις απαιτήσεις του κόσμου, λίγες μέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος.

«Είμαι αισιόδοξη για την μεγάλη προσέλευση του κόσμου στα κάλπες. Βλέπω απαίτηση από τον κόσμο ώστε το ΠΑΣΟΚ να πάει μπροστά. Η χώρα χρειάζεται αντιπολίτευση, λένε συνεχώς οι πολίτες» ανέφερε αρχικά ενώ σχολίασε και τις δημοσκοπήσεις για τις εσωκομματικές εκλογές.

«Πόσες φορές έπεσαν μέσα τα γκάλοπ σε εσωκομματικές εκλογές; Συνέχεια πέφτουν έξω. Αν έπεφταν μέσα θα είχαμε τον κ. Μεϊμαράκη στη Νέα Δημοκρατία, την κ. Αχτσιόγλου στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Λοβέρδο στο ΠΑΣΟΚ. Πιστεύω ότι μπορώ να ανατρέψω τις δημοσκοπήσεις. Αισθάνομαι ότι θα είμαι στον δεύτερο γύρο. Λέω στον κόσμο να πάρει στα χέρια του το ΠΑΣΟΚ. Να μην αφήσουν να γίνει μια μάχη των μηχανισμών και των συστημάτων».

«Δεν έχει λογική αυτό που λέει ο κ. Ανδρουλάκης»

Η κ. Γιαννακοπούλου αναφέρθηκε και στα σχόλια του κ. Ανδρουλάκη για τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ πως αν όλοι έτρεχαν στις εθνικές εκλογές όπως τρέχουν τώρα, τότε τα ποσοστά θα ήταν αυξημένα, με την ίδια να υπογραμμίζει:  «Βγαίνει θυμωμένος ο κ. Ανδρουλάκης και αυτό θολώνει κάποια πράγματα και κάποια τα ξεχνάει. Δεν έχει λογική αυτό που λέει. Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνος και το ερώτημα είναι γιατί εκείνος δεν έτρεξε. Εγώ ήμουνα και είμαι βουλευτής στον δυτικό τομέα της Αττικής. Δεν υπάρχει μέρα που να μην έχω γυρίσει την περιοχή. Αλλά ήμουν και είμαι βουλευτής. Δεν είμαι αρχηγός κόμματος. Η δική μου Περιφέρεια ήταν αυτή».

Και συνεχίζει: «Όταν με ζήτησαν από Νομαρχιακές Επιτροπές από διάφορα μέρη της χώρας, το κόμμα με έκοψε. Αυτό δεν το ξέρει ο κ. Ανδρουλάκης; Τον προκαλώ να δώσει μια απάντηση. Δεν άφησαν να γίνουν οι εκδηλώσεις.  Ωστόσο είμαστε εδώ όχι για να τσακωνόμαστε. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη μόνο του. Χρειάζεται σοβαρή αντιπολίτευση. Και να γίνει αυτό το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται μια νέα αρχή.

«Θέλω να ενώσω το κόμμα»

Για τους στόχους που έχει θέσει για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ η Νάντια Γιαννακοπούλου δήλωσε: «Πρώτα από όλα θέλω αν ενώσω  το κόμμα. Να μην αφήσω περίκλειστες ομάδες. Επίσης, θα καλέσω τους υπολοίπους υποψήφιους αρχηγούς  για να έχουμε ένα ηγετικό Όργανο όπου θα είμαστε όλοι ίσοι και εγώ πρώτη μεταξύ ίσων. Δεν θα έχω ηλικιακούς περιορισμούς. Δεν θα κάνω αποκλεισμούς». Και προσθέτει: «Φάνηκε ότι ετεροκαθοριζόμαστε. Ότι θολώνουμε το στίγμα μας. Στο θέμα της επιστολής ψήφου. Στο θέμα τω μη κρατικών πανεπιστημίων. Πήγαμε κόντρα στις συνεδριακές θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Εγώ θα μιλάω με καθαρές, ανοικτές και σύγχρονες θέσεις. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να “μιλήσει”».

«Έχω πρωθυπουργικά χαρακτηριστικά»

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του OPEN η κ. Γιαννακοπούλου πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές. Αλλά χρειάζεται να κάνει μια νέα αρχή. Έχω πρωθυπουργικά χαρακτηριστικά. Αν πάμε με μια από τα ίδια, τι διαφορετικό θα είναι; Εγώ έχω τα χαρακτηριστικά για να το πέτυχω. Έχω τόλμη. Μιλάω με τόλμη. Έχω ασκήσει πολιτική κριτική  στο τι κάναμε λάθος. Το ΠΑΣΟΚ δεν πάει να αλλάξει τον κόσμο. Ούτε να αλλάξει τους ψηφοφόρους του, Πάμε να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι».

Τέλος ανέφερε πως η επόμενη ημέρα θα βρει το ΠΑΣΟΚ πιο ενωμένο τονίζοντας: «Δεν έχω αγωνία για το αν είναι ενωμένο το ΠΑΣΟΚ. Γιατί πιστεύω  πως αυτή η διαδικασία είναι μια διαδικασία εξωστρέφειας. Είναι μια διαδικασία που δυναμώνει το κόμμα. Έξι πρόσωπα γυρνάμε όλη την Ελλάδα και μεταφέρουμε το μήνυμα μάς».

εκλογέςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΠΑΣΟΚΝάντια ΓιαννακοπούλουΝίκος Ανδρουλάκηςειδήσεις τώρα