Πολιτική|03.10.2024 09:15

ΠΑΣΟΚ: Στην τελική ευθεία για τις κάλπες - Τι δείχνουν οι μετρήσεις

Αλέξανδρος Διαμάντης

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για το άνοιγμα της κάλπης στο ΠΑΣΟΚ, με τους υποψηφίους να ολοκληρώνουν τις προεκλογικές τους εκστρατείες. Χθες ο Χάρης Δούκας και ο Παύλος Γερουλάνος μίλησαν στην Αθήνα και συγκέντρωσαν πάνω τους τα βλέμματα. Ο δήμαρχος Αθηναίων στην κεντρική του ομιλία στο γήπεδο του Πανελληνίου στην Κυψέλη επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Με τον Νίκο Ανδρουλάκη, Πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, βουλευτές, ευρωβουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν στα ψηφοδέλτιά μας τα εθνικά και των ευρωεκλογών. Με τον Νίκο Ανδρουλάκη, Πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ήταν στα ευρωψηφοδέλτια μας. Σε ό,τι όμως με αφορά, για να είμαστε καθαροί. Όσοι μας πρόδωσαν και μας λοιδόρησαν για την καρέκλα, δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος υπογράμμισε ότι η μόνη υποψηφιότητα που διασφαλίζει αλλαγή ηγεσίας στον δεύτερο γύρο, είναι η δική μας υποψηφιότητα! «Αυτό, που εμείς ξέραμε από την αρχή. Για αυτό, λοιπόν, απευθύνομαι σε κάθε μέλος και φίλο του ΠΑΣΟΚ που θα έρθει στην κάλπη, που πιστεύει ότι χρειάζεται αλλαγή σελίδας στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, για να νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές: Στις 6 Οκτωβρίου, ζητώ την ψήφο σας! Με την εμπιστοσύνη σας, να πάμε στον δεύτερο γύρο», υπογράμμισε εκτιμώντας ότι θα είναι ο τελικός νικητής. Άφησε αιχμές προς τον Ν. Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι «δεν θέλουμε πρόεδρο με επιλεκτική μνήμη! Θέλουμε Πρόεδρο με κότσια! Να κάνει πρώτα κριτική στον εαυτό του, και μετά στους άλλους. Διότι, ο αρχηγός αναλαμβάνει την ευθύνη. Αυτό σημαίνει ηγέτης».

ΠΑΣΟΚ: Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Σε κάθε περίπτωση, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για το ΠΑΣΟΚ. Η πλέον πρόσφατη της Opinion Poll δείχνει μια μάχη ανάμεσα στον Χάρη Δούκα και τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς προηγείται οριακά με 26,5% έναντι 25,8% του δημάρχου Αθηναίων και 18,1% της Άννας Διαμαντοπούλου. Στο ίδιο ερώτημα προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης ανοίγει την ψαλίδα από τον Χάρη Δούκα με 32,2% έναντι 30,7%.

Στην τρίτη θέση είναι ο Παύλος Γερουλάνος με 15,2% και ακολουθεί η Άννα Διαμαντοπούλου με 15%. Ωστόσο, προβληματισμό στα πράσινα στελέχη προκαλεί το γεγονός κανείς δεν προκρίνεται ως το πρόσωπο που μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο σύνολο των ερωτηθέντων το 41,3% απαντά «κανένας». Ο Χάρης Δούκας ακολουθεί με ποσοστό 14,3%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 11,5% και η Άννα Διαμαντοπούλου με 11,4%. Κι αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς κυρίως η Άννα Διαμαντοπούλου έχει επενδύσει πολιτικά στη «κυβερνησιμότητα» του επόμενου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ…

Παύλος ΓερουλάνοςΝάντια ΓιαννακοπούλουΠΑΣΟΚΆννα ΔιαμαντοπούλουΧάρης ΔούκαςΕκλογές ΠΑΣΟΚ 2024Μιχάλης ΚατρίνηςΝίκος Ανδρουλάκης