Πολιτική|03.10.2024 13:51

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πού ψηφίζω για τον επόμενο πρόεδρο - Όλα τα εκλογικά τμήματα

Newsroom

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για το άνοιγμα της κάλπης στο ΠΑΣΟΚ καθώς την Κυριακή 6 Οκτώβρη θα γίνει ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου. 

Καθώς όλοι οι υποψήφιοι και κομματικοί παράγοντες στη Χαριλάου Τρικούπη προβλέπουν αυξημένη συμμετοχή πρόκειται να λειτουργήσουν περίπου 950 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα και σε ορισμένες πόλεις του εξωτερικού. Σε κάθε εκλογικό τμήμα θα υπάρχει ένα tablet, μέσω του οποίου θα γίνεται η διασταύρωση των στοιχείων και στο τέλος η καταμέτρηση των ψήφων.

Στα εκλογικά τμήματα της Ελλάδας οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί της ερχόμενης Κυριακής και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Σε αντίθεση με τις εθνικές εκλογές, οι εκλογείς του ΠΑΣΟΚ μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξάρτητα από το πού διαμένουν ή πού ασκούν το εκλογικό του δικαίωμα στις εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Δείτε ΕΔΩ πού ψηφίζετε

Τα εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν 

Μπορούν να ψηφίσουν όσοι κι όσες έχουν ηλικία από 16 ετών και κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα. Μπορούν επίσης να ψηφίσουν και όσοι αλλοδαποί βρίσκονται νόμιμα στη χώρα.

Προϋπόθεση είναι να είναι ή να εγγραφούν μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ή να δηλώσουν πώς επιθυμούν να είναι φίλοι του. Με υπεύθυνη δήλωση θα δηλώσουν ότι δεν είναι μέλη άλλου κόμματος. Αυτό μπορεί να γίνει στο εκλογικό τμήμα καταβάλλοντας το ποσό των 3 ευρώ. Πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή άλλο δημόσιο αποδεικτικό έγγραφο για την ταυτοποίηση τους (πχ δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο).

Μιχάλης ΚατρίνηςΠΑΣΟΚΝίκος ΑνδρουλάκηςΆννα ΔιαμαντοπούλουΝάντια ΓιαννακοπούλουΕκλογές ΠΑΣΟΚ 2024ειδήσεις τώραΠαύλος ΓερουλάνοςΧάρης Δούκας