Πολιτική | 03.10.2024 19:00

Γεωργιάδης: Καθόλου επιθετική η ερώτηση των οκτώ «γαλάζιων» - Είμαστε αγαπημένοι

Αλέξανδρος Διαμάντης

Να ρίξει τους τόνους εν όψει της ενημέρωσης των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, επιχείρησε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας με δημιογράφους λίγο πριν έναρξη της συνεδρίασης.

Γεωργιάδης: Καθόλου επιθετική η ερώτηση των οκτώ «γαλάζιων»

«Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται τόση φασαρία. Είναι μια ενημέρωση για τις πολιτικές της παρούσες και τις μελλοντικές του υπουργείου Υγείας», είπε ενώ ερωτηθείς σχετικά με την χθεσινή παρέβαση των οκτώ βουλευτών τόνισε: «Είναι μια χρήσιμη ερώτηση. Δεν ξέρω γιατί έγινε φασαρία. Δεν ήταν καθόλου επιθετική ίσα ίσα που ήταν πολύ καλογραμμένη και το ύφος πολύ συναδελφικό. Θέτει έναν πραγματικό προβληματισμό, έχει να κάνει καθαρά με την φαρμακευτική δαπάνη. Αν είναι κάτι που το αντέχουμε, θα το κάνουμε. Γιατί όχι. Αλλά πρέπει να το μετρήσουμε. Ακόμη το μετράμε. Δεν το απορρίπτω αξιωματικά. Πρέπει να το μετρήσουμε. Είναι ένα πολύ δόκιμο ερώτημα των συναδέλφων».

Ερωτηθείς, δε, αν είναι  έτοιμος να δεχθεί άβολες ερωτήσεις σημείωσε: «Τόσο καιρό που με ξέρετε, πιστεύετε ότι δεν δέχομαι και τις άβολες ερωτήσεις. Εσείς φυσικά θέλετε να βγάλετε και τη φασαρία, αλλά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, γιατί στην πραγματικότητα εγώ με τους συναδέλφους μου είμαι πολύ αγαπημένος». Τέλος, στο αν θα απαντήσει επισήμως στην ερώτηση υπογράμμισε ότι θα το κάνει και συμπλήρωσε: «Η δουλειά των βουλευτών είναι να ρωτούν την κυβέρνηση. Δεν αφίστανται αυτής τους της δυνατότητας οι βουλευτές της συμπολίτευσης. Ίσα ίσα που έχουν κάθε δικαίωμα. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Δεν με ενόχλησε καθόλου η ερώτηση».

Νέα Δημοκρατίακόκκινα δάνειαΆδωνις Γεωργιάδηςειδήσεις τώρα