Πολιτική|03.10.2024 20:55

Εκλογές ΠΑΣΟΚ - Δούκας στο OPEN: «Δεν θέλουμε ένα κλειστό και φοβικό κόμμα»

Newsroom

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ παραχώρησε ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, Χάρης Δούκας στο κεντρικό δελτίο του OPEN.

Αναφερόμενος αρχικά στη δημοσκόπηση που προηγήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και έδειχνε το Νίκο Ανδρουλάκη στην πρώτη θέση και τον ίδιο στη Δεύτερη, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε: «Δεν σχολιάζω τις δημοσκοπήσεις. Ωστόσο θα πω πως για πρώτη φορά εκφράζεται η δυσαρέσκεια για την πολιτική της κυβέρνησης και αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια αλλαγή κατεύθυνσης.  Η Αθήνα χθες έδωσε ένα σημαντικό μήνυμα».

«Κάνουμε πολλά πράγματα στον δήμο»

Σχετικά με τη δυσαρέσκεια που εκφράζουν ορισμένοι ότι ο Χάρης Δούκας αγνοεί τον δήμο Αθηναίων είπε ότι «. Πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε να δουλεύει ο νέος σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Κάνουμε πολλά πράγματα στον δήμο. Έχουμε βάλει 60 υπόγειους κάδους, πάνω από 3.5000 δέντρα μέσα σε 9 μήνες. Όσα και η προηγούμενη δημοτική αρχή σε 4 χρόνια» τόνισε μεταξύ άλλων.

«Η διακυβέρνηση της ΝΔ είναι επικίνδυνη για τη χώρα»

Αναφερόμενος στο άλλο μοντέλο διακυβέρνησης υπογράμμισε: «Πιστεύουμε στις ομάδες. Έχουμε 26 δημοτικούς συμβούλους, να ανοίξει το ΠΑΣΟΚ όπως και στον δήμο». Για το σχόλιό του περί «δεκανίκι της Δεξιάς» απάντησε την Άννα Διαμαντοπούλου λέγοντας πως «ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε τομές και ανατροπές στη χώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος κράτησε τη χώρα όρθια σε δύσκολες συνθήκες. Πιστεύω βαθιά ότι η διακυβέρνηση της ΝΔ είναι επικίνδυνη για τη χώρα» με τις επιλογές της ενδέχεται να «μπλέξουμε σε νέες περιπέτειες».

«Δεν θέλουμε ένα κλειστό και φοβικό ΠΑΣΟΚ»

Και πρόσθεσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο OPEN: «Το πρόβλημα δεν είναι ποιος θα κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αλλά ποιος θα αλλάξει το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας. Αυτός που θα κάνει τομές και ανατροπές για να αλλάξουμε τα συμφέρονται που μας κρατάνε χαμηλά. Να μην έχουμε μια ανάπτυξη της ελεημοσύνης. Για αυτό το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει και πάλι κίνημα. Ο κόσμος θα κρίνει αν έχω χαρακτηριστικά να γίνω πρωθυπουργός.  Θέλουμε ένα κλειστό και φοβικό ΠΑΣΟΚ το οποίο θα είναι βούτυρο στο ψωμί του Κυριάκου Μητσοτάκη; Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τις δημοσκοπήσεις.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα «πυρά» του Νίκου Ανδρουλάκη απαντώντας πως: «Στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν αχάριστοι, ούτε αγνώμονες, ούτε πρίγκιπες, ούτε φευγάτοι. Σε ότι με αφορά, την επόμενη ημέρα αν η δική μου επιλογή στηριχτεί από τον κόσμο, εγώ θα καλέσω όλους τους υποψηφίους για να σχεδιάσουμε μαζί τις δράσεις μας στη Βουλή και την κοινωνία. Αν δεν είμαι επιλογή τους θα παραμείνω στρατιώτης του ΠΑΣΟΚ.

«Έγινα δήμαρχος χωρίς να είμαι δημοτικός σύμβουλος»

Για το γεγονός ότι δεν είναι βουλευτής, κάτι για το οποίο τον έχουν κατηγορήσει είπε πως «έγινα δήμαρχος χωρίς να είμαι δημοτικός σύμβουλος. Όλοι κρίνονται από τον κόσμο. Δεν θα κάνω εγώ κάτι μόνος μου. Το Εγώ τελείωσε. Είναι το εμείς πια. Αυτό είναι το νέο μοντέλο διακυβέρνησης».

Τέλος επέρριψε ευθύνες στον Ανδρουλάκη για την μη σύγκληση οργάνων όσο ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Η Κεντρική Επιτροπή που είναι το κορυφαίο πολιτικό όργανο συνεδρίασε μόλις τέσσερις φορές τα τελευταία 2,5 χρόνια. Πρέπει να συζητάμε και συνδιαμορφώνουμε. Δεν είχαμε δίκτυο νεολαίας. Πρέπει να βάλουμε μπροστά όλες τις γενιές. Πρέπει να φτιάξουμε μια ομάδα κρούσης, που θα μπορέσει να είναι μια ξεκάθαρη επιλογή διακυβέρνησης».

Άννα ΔιαμαντοπούλουΝίκος ΑνδρουλάκηςΜιχάλης Κατρίνηςειδήσεις τώραΧάρης ΔούκαςΝάντια ΓιαννακοπούλουΠαύλος ΓερουλάνοςειδήσειςεκλογέςΠΑΣΟΚΕκλογές ΠΑΣΟΚ 2024