Πολιτική|04.10.2024 06:40

Κασσελάκης: «Αγκάθι» το πόθεν έσχες του – Κάλεσε τους οπαδούς του να τον βοηθήσουν να ξεπεράσει τον σκόπελο

Νίκος Σβέρκος

«Ανένδοτο» κατά της υποχρέωσης κατάθεσης του πόθεν έσχες του ξεκινά ο Στέφανος Κασσελάκης. Παράλληλα κατηγορεί όλους του αντιπάλους του ως διαπλεκόμενους.

«Πόλεμος» για το πόθεν έσχες του Κασσελάκη

Η υποχρέωση για κατάθεση και δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες φαίνεται να αποτελεί τον μεγάλο πονοκέφαλο για το Στέφανο Κασσελάκη. Στο βίντεο με το οποίο εχθές -σχεδόν ένα μήνα μετά την έκπτωσή του- ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρόεδρος του κόμματος ζήτησε από τους οπαδούς του να δηλώσουν «είμαι εδώ» προκειμένου στο προσεχές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να μην αποκλειστεί η υποψηφιότητά του.

Η Κεντρική Επιτροπή, υπενθυμίζεται, πως έχει ήδη αποφασίσει η κατάθεση του πόθεν έσχες να είναι υποχρεωτική προκειμένου ο κάθε επίδοξος υποψήφιος να μπορεί να λάβει την έγκριση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Με άλλα λόγια αν κάποιος ή κάποια ενδιαφερόμενος/η δεν καταθέσει το πόθεν έσχες του, τότε ο φάκελος της υποψηφιότητάς του θα είναι ελλιπής.

Εκεί ακριβώς είναι που ξεκινά και η μεγάλη διαμάχη ανάμεσα στην ομάδα Κασσελάκη και όλα τα υπόλοιπα στελέχη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η ομάδα Κασσελάκη θα επιχειρήσει στο προσεχές συνέδριο, αν δεν καταθέσει πόθεν έσχες ο πρόεδρος του, να ανατρέψει την σχετική διαδικαστική απόφαση της κεντρικής επιτροπής ώστε ο εκλεκτός της να λάβει το πράσινο φως για να κατέλθει στην κούρσα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς μια τέτοια εξέλιξη θα σημάνει έναν ανελέητο πόλεμο στην Κουμουνδούρου, με την εσωστρέφεια να κυριαρχεί ξανά.

«Όλοι διαπλεκόμενοι, πλην εμού»

Αυτό όμως που προκάλεσε επίσης μεγάλο ενδιαφέρον ήταν η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη στα της διαπλοκής. Επιχείρησε να εμφανίσει τον εαυτό του ως τον μοναδικό μη διαπλεκόμενο υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ή θα έρθει μία δήθεν κεντροαριστερή κατασκευή στην υπηρεσία της διαπλοκής η θα έρθει ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε έτσι το στίγμα της προεκλογικής του τακτικής. Ουσιαστικά προανήγγειλε πως στην προεκλογική κούρσα θα κατηγορήσει όλους τους αντιπάλους του πώς υποστηρίζονται από τη διαπλοκή τις οποίας εκτελούν σχέδιο. Επανέρχεται έτσι η παραφιλολογία που ανέπτυξε ο ίδιος όταν ακόμα ήταν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πριν από μήνες και αφορούσε ακόμα και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίον είχε χαρακτηρίσει ως υπονομευτή και ουσιαστικά όργανο της εγχώριας διαπλοκής.

Τέλος οι «ευγένειες» από τους οπαδούς Κασσελάκη

Το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη πάντως απέχει παρασάγγας από το στυλ του άρθρου που συνέγραψε στο τελευταίο ντοκουμέντο. Δεν έκανε άλλωστε ουδεμία αναφορά στην ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και στην ανάγκη παραμονής την επόμενη μέρα όλων των στελεχών που βρίσκονται σήμερα στην κούρσα για την πρόεδρε. Η αντιπαράθεση του στρατοπέδου Κασσελάκη με τους αντιπάλους του θα είναι σφοδρή ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτησή του για το εάν θα προσέλθει σε debate με τους αντιπάλους του.

Οι διαθέσεις της ομάδας του πάντως φάνηκαν από τη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ το βράδυ της Τετάρτης, η οποία ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Στελέχη που βρίσκονται δίπλα στον πρώην πρόεδρο εξαπέλυσαν επίθεση κατά της Ελένης Συμεωνίδου για την γνωστή οδηγία που απέστειλε το οργανωτικό γραφείο προκειμένου να επικρατήσει ηρεμία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να «κατέβουν» αναρτήσεις Οργανώσεων Μελών και Νομαρχιακών Επιτροπών, που εξαπέλυαν επιθέσεις και ύβρεις κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

εκλογέςειδήσειςειδήσεις τώραΣτέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑπόθεν έσχες