Πολιτική|04.10.2024 19:04

Εκλογές ΠΑΣΟΚ – Ανδρουλάκης: «Την Κυριακή κρίνεται ποιος θα κλείσει την πόρτα του Μαξίμου στον κ. Μητσοτάκη»

Newsroom

«Τα δύσκολα είναι πίσω μας και ήταν να φύγουμε από τις μυλόπετρες του δικομματισμού» υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο MEGA.

«Την Κυριακή που έρχεται, δεν κρίνεται μόνο ποιος θα είναι Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά ακούγοντας τον κ. Μητσοτάκη, κρίνεται πότε επιτέλους θα κλείσει η πόρτα του Μαξίμου για τον ίδιο» υποστήριξε. Όπως είπε, για εκείνον δεν είναι η καρέκλα πάνω από όλα αλλά η ενότητα της παράταξης.

«Κάναμε βήματα πως τα μπροστά»

«Η κεντρική στρατηγική δεν αλλάζει. Εγώ ανέλαβα ένα κόμμα που η ΝΔ ήταν στο 41% και ο ΣΥΡΙΖΑ 32%, και το ΠΑΣΟΚ συνθλιβόταν στις εκλογές. Σε συνθήκες πίεσης και με λιγοστούς πόρους καταφέραμε να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς. Το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα και στην αυτοδιοίκηση είναι πανίσχυρο. Κάναμε βήματα πως τα μπροστά. Ήταν αργά τα βήματα αλλά καταφέραμε κάτι μοναδικό. Τρίτη φορά σε 50 χρόνια μεταπολίτευσης έχει καταφέρει το 3ο, 4ο κόμμα να γίνεται αντιπολίτευση με άνοδο του ΠΑΣΟΚ. Επιμέρους αλλαγές προφανώς θα γίνουν», είπε στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης.


Και πρόσθεσε: «Όλοι έχουν δικαίωμα να είναι υποψήφιοι αλλά πρέπει να κάνουν αυτοκριτική. Η πρώτη ευθύνη για το πανελλαδικό ποσοστό είναι του προέδρου. Όταν όμως λες πως θα κάνεις το ποσοστό 25% πρέπει να πεις γιατί στην εκλογική σου περιφέρεια έχουμε το τρίτο χειρότερο ποσοστό σε όλη την Ελλάδα. Εγώ δεν επιρρίπτω ευθύνες αλλά θέλω ορθολόγο και να ακούσω το σχέδιο. Δεν υπάρχουν μαγικά λόγια, και είδαμε πέρσι τα μαγικά λόγια όταν έλεγαν κάποιοι πως θα ξανακάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Σήμερα διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Τις μάχες τις έδωσα με αντίξοες συνθήκες. Στην αρχή το παρακράτος των υποκλοπών, πότε ξανά πολιτικός αρχηγός έχει αντιμετωπίσει αυτό που αντιμετώπισα εγώ; Τα media μέρα-νύχτα παίζανε Κασσελάκη-Μητσοτάκη. Πιο πολύ μας παίζουν τώρα για τα εσωκομματικά παρά για το πρόγραμμά μας. Δεν τα κάναμε όλα σωστά αλλά μην υποτιμούμε τον αγώνα και τον δικό μου αλλά και όσων έμειναν στα δύσκολα».

Με αφορμή την επικαιροποιημένη πρόταση νόμου που κατέθεσε ξανά το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής που αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας, 120 δόσεις για χρέη προς εφορία και ΕΦΚΑ, λύση για τις 60 χιλιάδες οικογένειες με δάνεια σε ελβετικό φράγκο και τη δυνατότητα για τον δανειολήπτη πριν πουληθεί το δάνειό του στο fund να κάνει αντιπρόταση, καθώς και την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι «την Κυριακή κρίνεται ποιος μπορεί να είναι καλή αντιπολίτευση για να είναι και καλή κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Άννα ΔιαμαντοπούλουΠΑΣΟΚΧάρης Δούκαςειδήσεις τώραΝίκος ΑνδρουλάκηςΝάντια ΓιαννακοπούλουΠαύλος ΓερουλάνοςΕκλογές ΠΑΣΟΚ 2024ειδήσειςΜιχάλης Κατρίνης