Πολιτική|04.10.2024 19:47

Νέα Αριστερά για Μπαλάσκα: «Παραλήρημα γνήσιου ακροδεξιού και ρατσιστικού μίσους»

Newsroom

Στην αήθη φραστική επίθεση κατά των Ρομά που εξαπέλυσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας αναφέρθηκε, με ανακοίνωσή της, η Νέα Αριστερά.

Μιλώντας αρχικά στον ΣΚΑΪ ο Σταύρος Μπαλάσκας τόνισε πως το «84% με 87% της εγκληματικότητας οφείλεται στους Ρομά» και ότι «μας φόβιζαν ότι αν μιλήσουμε για τους Ρομά και την εγκληματικότητα θα μας πουν ρατσιστές» ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Τώρα θα τους πάμε αίμα, θα τους πάμε αίμα τώρα, θα γίνονται επιχειρήσεις με ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ μέσα στα σπιτάκια τους, θα τα κόψουμε αυτά τα πραγματάκια».

«Κρεσέντο στοχοποίησης των Ρομά»

Η Νέα Αριστερά έκανε λόγο για «παραλήρημα γνήσιου ακροδεξιού και ρατσιστικού μίσους» τονίζοντας πως «ο γνωστός για τις συμβουλές του σε επίδοξους γυναικοκτόνους επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο στοχοποίησης των Ρομά. Ένας λόγος που κάλλιστα μπορεί να θεωρηθεί υποκίνηση σε βία με ρατσιστικά χαρακτηριστικά».

Παράλληλα, όπως επεσήμανε αναμένει «την παρέμβαση του ΕΣΡ εάν όχι του εισαγγελέα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Σε παραλήρημα γνήσιου ακροδεξιού και ρατσιστικού μίσους επιδόθηκε σήμερα το πρωί ο γνωστός περιφερόμενος των  τηλεπαραθύρων και αυτοαποκαλούμενος αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας.

Με την συνδρομή των δύο παρουσιαστών σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο γνωστός για τις συμβουλές του σε επίδοξους γυναικοκτόνους επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο στοχοποίησης των Ρομά. Ένας λόγος που κάλλιστα μπορεί να θεωρηθεί υποκίνηση σε βία με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Δεν γνωρίζουμε αν εκπροσωπεί την ΕΛΑΣ ή το υπουργείο προστασίας του Πολίτη είναι όμως σε κάθε περίπτωση αδιανόητο τηλεοπτικές εκπομπές να μετατρέπονται σε πεδία διακίνησης του ρατσισμού, της βίας και του μισούς.

Αναμένουμε την παρέμβαση του ΕΣΡ εάν όχι του εισαγγελέα».

δηλώσειςρομάειδήσειςΣταύρος ΜπαλάσκαςΝέα αριστεράειδήσεις τώρα