Πολιτική|05.10.2024 06:45

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Η αποτίμηση του προεκλογικού αγώνα - Τα τελευταία μηνύματα και ο κοινός στόχος

Αλέξανδρος Διαμάντης

Πέφτει σήμερα η αυλαία του προεκλογικού αγώνα (για τον πρώτο γύρο) στο ΠΑΣΟΚ, με τις κάλπες να ανοίγουν αύριο το πρωί. Μια διαδικασίας από την οποία ναι μεν δεν έλειψαν οι εντάσεις, αλλά αποφεύχθηκαν οι ακρότητες απ’ όλους τους υποψήφιους Προέδρους. Το ζητούμενο για όλους ήταν και παραμένει η επόμενη ημέρα του κόμματος, αφού με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε περιδίνηση, όλοι αντιλαμβάνονται ότι μπροστά τους ξεδιπλώνεται μια (ακόμα) ευκαιρία. Οι διασπαστικές τάσεις που παρατηρούνται στην Κουμουνδούρου και οι συνεχείς κόντρες ανοίγουν τον δρόμο στη Χαριλάου Τρικούπη, ώστε να παγιωθεί στη δεύτερη θέση, κοιτώντας πλέον τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο, ακόμα -όπως παραδέχονται και οι ίδιοι- υπάρχει δρόμος να καλυφθεί και πολλά θα κριθούν από τον τελικό νικητή.

To τελευταίο μήνυμα Ανδρουλάκη

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης στην… προτελευταία του ομιλία υπερασπίστηκε το έργο του ως Πρόεδρος υπογραμμίζοντας ότι «σήμερα, μέσα σε δυόμισι χρόνια με ελάχιστα χρήματα το ΠΑΣΟΚ έκανε πέντε εκλογές καταγράφοντας σταθερά ανοδική πορεία. Κατανοώ την αγωνία κάθε υποψηφίου αλλά τι μου λένε; Είναι το ίδιο να ανεβαίνεις εν μέσω των συμπληγάδων του δικομματισμού και το ίδιο είναι με τις τωρινές συνθήκες; Έκανα πράξη το δύσκολο κομμάτι της επιχείρησης να βγει το ΠΑΣΟΚ από τις μυλόπετρες και τώρα να έρθουν εκείνοι για το εύκολο κομμάτι; Το ΠΑΣΟΚ το αντιμετώπιζαν όλοι –media, εγχώρια ολιγαρχία, πολιτικοί αντίπαλοι- ως βολικό εταίρο είτε της Νέας Δημοκρατίας είτε του ΣΥΡΙΖΑ. Το ανέτρεψα. Σήμερα είναι αυτόνομος πόλος, έχει ανανεώσει το προσωπικό του, νέοι άνθρωποι στη Βουλή και την Αυτοδιοίκηση, νέοι άνθρωποι στα όργανα».

Όπως προσέθεσε ναι μεν έγιναν λάθη και θα τα διορθώσουμε, αλλά είμαστε δεύτερο κόμμα σε όλη την περιφέρεια συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης. «Έχουμε πράσινο στον χάρτη μετά από 12 χρόνια, κερδίσαμε 108 δήμους και δύο περιφέρειες. Για ποια στασιμότητα μιλάτε; Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε. Προσωπικά είχα μια πολιτική: ενότητα-πολιτική αυτονομία από τα συμφέροντα – ανανέωση. Αυτή η στρατηγική έφερε αυτά τα αποτελέσματα και θα τη συνεχίσω με βελτιώσεις» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Από την πλευρά της η Άννα Διαμαντοπούλου έδωσε στη δημοσιότητα το νέο της σποτ, γυρισμένο στην παραλία της Θεσσαλονίκης. «Έχουν αξία οι ιδέες. Έχει αξία να κινητοποιηθούμε και να δουλέψουμε μαζί. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Έχει αξία να παλεύεις για τη χώρα σου», λέει μεταξύ άλλων επιχειρώντας να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους στην κάλπη.

Νάντια ΓιαννακοπούλουΆννα ΔιαμαντοπούλουΠαύλος ΓερουλάνοςΝίκος ΑνδρουλάκηςΜιχάλης ΚατρίνηςΕκλογές ΠΑΣΟΚ 2024Χάρης Δούκαςειδήσεις τώραΠΑΣΟΚ