Πολιτική|07.10.2024 13:47

Μαρινάκης: Η συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ δεν δικαίωσε τους πιο αισιόδοξους

Αλέξανδρος Διαμάντης

Δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί από το ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια του briefing, αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

«Κάθε εσωκομματική, ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία είναι καλή είδηση και εξέλιξη για τη δημοκρατία μας. Ακόμα και αν η συμμετοχή δεν δικαίωσε τους πιο αισιόδοξους και δεν εκπλήρωσε πλήρως τις προσδοκίες», σημείωσε και προσέθεσε «αυτό που περιμένουμε όλοι είναι να αποκτήσει επιτέλους η χώρα μια αξιόπιστη εναλλακτική κοστολογημένη πρόταση, προκειμένου να γίνονται συγκρίσεις. Αυτό είχα πει και με τις διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως δεν δικαιώθηκαν οι προσδοκίες. Μένει να δούμε από την επόμενη Δευτέρα αν το ΠΑΣΟΚ θα διατυπώσει μια συγκεκριμένη, κοστολογημένη πρόταση, αποφεύγοντας την λογική του ‘όχι σε όλα’».

Τι είπε για τις απουσίες Σαμαρά και Καραμανλή

Ερωτηθείς για την απουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή από την εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Είχα πει πως την Παρασκευή θα δίναμε το παρόν για να τιμήσουμε την ανώνυμη νεοδημημοκράτισσα και τον ανώνυμο νεοδημοκράτη που διαχρονικά στήριζαν την παράταξη χωρίς να περιμένουν κάποιο αντάλλαγμα. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν αναγνώριση αυτής της προσφοράς. Ήταν εντυπωσιακή η συμμετοχή. Με πρώτο τον πρωθυπουργό πήγαμε εκεί γι’ αυτό το λόγο. Ο πρωθυπουργός έβγαλε μια ομιλία ενωτική, αναφέρθηκε σε όλους τους διατελέσαντες αρχηγούς τιμώντας την ιστορία της παράταξης, και ταυτόχρονα μια πολιτική ομιλία. Υπενθύμισε γιατί κατάφερε η ΝΔ να μείνει διαχρονικά μεγάλη, ισχυρή παράταξη. Μένοντας πιστή στις ιδέες της και την ιδρυτική της διακήρυξη, καταφέρνοντας να διευρυνθεί χωρίς να αλλάξει τη φυσιογνωμία της, αποτελεί τη μόνο σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική για τον τόπο. Δεν σχολιάζω ούτε την ψήφο ούτε τοποθέτηση ούτε απόφαση των δυο πρώην πρωθυπουργών. Δική τους απόφαση ήταν. Άπαντες τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην παράταξη, με πρώτους όλων τους ανώνυμους αγωνιστές».

Παύλος Μαρινάκηςειδήσεις τώραΠΑΣΟΚΕκλογές ΠΑΣΟΚ 2024