Πολιτική|08.10.2024 14:23

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Συναντήσεις Γερουλάνου με Ανδρουλάκη και Δούκα ενόψει δεύτερου γύρου

Αλέξανδρος Διαμάντης

Συναντήσεις με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα είχε ο Παύλος Γερουλάνος, ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Και οι δύο διεκδικητές της προεδρίας επιθυμούν -έστω και άτυπα- να εξασφαλίσουν τη στήριξη των «4» που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου, προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να κερδίσουν την προεδρία του κόμματος.

«Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση, σε εξαιρετικό κλίμα. Αναφέρθηκα στο πρόγραμμα μου, την ανάγκη για ανακατεύθυνση της χώρας. Τόνισα την αναγκαιότητα, γιατί ανήκει κερκόπορτα, κάθε μέρα που περνάει,  στην Ακροδεξιά και την μισαλλοδοξία, το μήνυμα της είναι ξεκάθαρο, να αλλάξουμε τώρα. Θα αποτυπωθεί την Κυριακή», υπογράμμισε ο Χάρης Δούκας μιλώντας στο περιστύλιο.

Γερουλάνος: Οι ψηφοφόροι έχουν τη δική τους βούληση

Από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος επέμεινε, μιλώντας στο περιστύλιο, ότι δεν πρόκειται να δώσει γραμμή. Ερωτηθείς σχετικά τόνισε πως «αυτά τα απάντησα το βράδυ της Κυριακής, δεν έχει αλλάξει κάτι, οι ψηφοφόροι έχουν τη δική τους βούληση, θα την εκφράσουν στην κάλπη».

Ο ίδιος χαρακτήρισε σημαντική τη συμμετοχή και κάλεσε τους πράσινους ψηφοφόρους «ακόμη και εάν δεν είναι χαρούμενοι με το αποτέλεσμα να πάνε να ψηφίσουν». Αναφερόμενος στα δύο ραντεβού που προηγήθηκαν έκανε λόγο για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση και με τους δυο διεκδικητές. «Μιλήσαμε για ΠΑΣΟΚ επόμενης ημέρας, πώς θα το ανοίξουμε και θα το προετοιμάσουμε», προσέθεσε.

«Λευκή επιταγή» Δούκα σε Γερουλάνο

Ήδη από χθες ο δήμαρχος Αθηναίων  επιχείρησε μια επίθεση φιλίας προς τον κ. Γερουλάνο λέγοντας με νόημα ότι τον εκτιμά βαθιά ενώ του έδωσε λευκή επιταγή σε ό,τι αφορά τον ρόλο του για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ: «Έχει δυνατό πρόγραμμα, το οποίο το δουλεύει 7 χρόνια και το οποίο μπορούμε να αξιοποιήσουμε την επόμενη ημέρα. Είναι σημαντική παρακαταθήκη. Ο ίδιος θα επιλέξει τον ρόλο του. Εγώ θέλω να δουλέψουμε όλοι μαζί».

Θυμίζουμε ότι ο κ. Γερουλάνος ο οποίος στο νήμα έχασε τη δεύτερη θέση από τον Χάρη Δούκα δήλωσε τα μεσάνυχτα της Κυριακής δεν πρόκειται να δώσει γραμμή στήριξης σε κάποιον από τους δύο. «Δε νομίζω ότι οι πολίτες θα κατευθυνθούν σε οποιαδήποτε κατεύθυνση. Δεν νομίζω ότι περιμένουν από μένα να τους πω ποιος θα προκριθεί στον επόμενο γύρο», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Παύλος ΓερουλάνοςΧάρης ΔούκαςΠΑΣΟΚΝίκος ΑνδρουλάκηςΕκλογές ΠΑΣΟΚ 2024ειδήσεις τώρα