Πολιτική|08.10.2024 19:36

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πότε η τηλεοπτική «αναμέτρηση» Ανδρουλάκη και Δούκα - Πώς θα επηρεάσει το ντιμπέιτ το αποτέλεσμα

Newsroom

Όπως όλα δείχνουν, ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ θα υπάρξει πράγματι debate μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN η Κάτια Φωτιάδου, υπάρχει επί της αρχής συμφωνία των δύο πλευρών για τη μεταξύ τους τηλεοπτική αναμέτρηση. Μένει να κανονιστεί η ημέρα διεξαγωγής του ντιμπέιτ με, μέχρι στιγμής, πιο πιθανή την Παρασκευή (11/10) καθώς είναι η ημέρα που και οι δύο πλευρές επιθυμούν. Από πλευράς Νίκου Ανδρουλάκη καταβάλλεται προσπάθεια να αλλάξει την προγραμματισμένη ομιλία του στη Θεσσαλονίκη εκείνη την ημέρα. Αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος δεν τα καταφέρει, και οι δύο πλευρές συμφωνούν για τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας την Πέμπτη (10/10). Κανένας από τους δύο υποψήφιους δεν επιθυμεί να μην γίνει η αναμέτρηση.

Αίτημα Δούκα για προσθήκη μίας ερώτησης στις ενότητες της τηλεμαχίας - Δεκτό από Ανδρουλάκη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών συναντήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (08/10) σε πολύ καλό κλίμα. Συμφώνησαν από κοινού στους όρους με τους οποίους διεξήχθη το προηγούμενο ντιμπέιτ με τους έξι υποψήφιους για την προεδρία του κόμματος καθώς το format της τηλεοπτικής αναμέτρησης θεωρήθηκε επιτυχημένο. Από πλευράς Χάρη Δούκα προτάθηκε να προστεθεί μία ενότητα στις έξι που υπήρξαν στο προηγούμενο ντιμπέιτ. Η ενότητα θα αφορά το κόστος ζωής. Το αίτημα έγινε δεκτό και από την πλευρά Ανδρουλάκη. Μένει να «κλειδώσει» η ημέρα διεξαγωγής του ντιμπέιτ.

Πώς θα επηρεάσει το ντιμπέιτ την αναμέτρηση Ανδρουλάκη – Δούκα

Όπως είναι αναμενόμενο, το ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ είναι πιθανό να κρίνει εν πολλοίς το τελικό αποτέλεσμα του Β’ γύρου. Όπως επισήμανε ο Παναγιώτης Στάθης, συνήθως το ντιμπέιτ είναι κάτι που θέλει περισσότερο αυτός που είναι πίσω από τον πρώτο. Ο δημοσιογράφος επισήμανε ότι, το ντιμπέιτ του πρώτου γύρου αποτέλεσε την αφετηρία του Παύλου Γερουλάνου για να αρχίσει να ανεβαίνει δημοσκοπικά. «Το σίγουρο είναι, πάντως, ότι επειδή αυτό το ντιμπέιτ γίνεται την ύστατη στιγμή, το θέμα είναι μήπως κάποιος κάνει λάθος. Εκεί θα κριθεί, γιατί αν κάποιος από τους δύο κάνει λάθος, μπορεί αυτό να παίξει ρόλο», επισήμανε ο Παναγιώτης Στάθης.


ντιμπέιτΕκλογές ΠΑΣΟΚ 2024Άννα ΔιαμαντοπούλουΝίκος ΑνδρουλάκηςΝάντια ΓιαννακοπούλουΠαύλος ΓερουλάνοςΠΑΣΟΚειδήσεις τώραΜιχάλης ΚατρίνηςΧάρης Δούκας