Πολιτική|08.10.2024 21:09

Εκλογές ΠΑΣΟΚ - Γερουλάνος: «Δεν μπορείς να χειραγωγήσεις τον κόσμο» - Τι είπε για συναντήσεις με Ανδρουλάκη και Δούκα

Newsroom

Αποστάσεις τόσο από τον Νίκο Ανδρουλάκη όσο και από τον Χάρη Δούκα πήρε ο Παύλος Γερουλάνος, επιμένοντας στην αρχική του θέση ότι οι πολίτες δεν χρειάζονται κάποιον να τους κατευθύνει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ANT1, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, που έμεινε εκτός δευτέρου γύρου για περίπου 1.000 ψήφους, τόνισε πως «το πολιτικό σκηνικό έχει αλλάξει. Η εποχή που μπορούσε κάποιος να φέρει εκατοντάδες ψήφους, έχει περάσει. Ο κόσμος κρίνει. Εδώ υπάρχουν οικογένειές που ψηφίζουν εντελώς διαφορετικά. Είναι προσβλητικό να πεις σε κάποιον εγώ σε κατευθύνω εκεί».

Ο Παύλος Γερουλάνος χαρακτήρισε τιμητική τη δήλωση του Χάρη Δούκα ότι αν έμενε εκτός δεύτερου γύρου θα στήριζε εκείνον, προσθέτοντας πως «η δήλωσή μου είναι αυτή που είναι και την κάνω με τα δημοκρατικά μου αισθήματα. Δεν μπορείς να χειραγωγήσεις τον κόσμο που έρχεται να σε ψηφίσει».

«Σε προσωπικό επίπεδο υπάρχει στεναχώρια»

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι «σεβαστή η απόφαση του κόσμου», συμπληρώνοντας πως «σε προσωπικό επίπεδο υπάρχει στεναχώρια, αλλά όταν πέφτεις σε τέτοιες μάχες, μπορεί να σε πάνε οπουδήποτε».

Ερωτηθείς γιατί δεν ζήτησε επανακαταμέτρηση των ψήφων, είπε, «δεν πιστεύω σε αυτές τις διαδικασίες, εκτός αν είναι κάτι εξόφθαλμο. Θα έκανε κακό στον κόμμα αν άνοιγε μια τέτοια διαδικασία για 1000 ψήφους».

Ο Παύλος Γερουλάνος εκτίμησε πως οι εσωκομματικές εκλογές δεν έβλαψαν το ΠΑΣΟΚ.  «Όλα έγιναν με ένα μάτι για το καλό του ΠΑΣΟΚ και με τη δυναμική ότι ψηφίζουμε για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργό. Γι’ αυτό και έκανα και κάλεσμα στον κόσμο, να προσέλθει στην κάλπη την Κυριακή».

Τέλος, όσον αφορά τις συναντήσεις που είχε σήμερα με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα, επεσήμανε πως κατέθεσε «αυτά που έλεγα και προεκλογικά ότι, πρέπει το ΠΑΣΟΚ να γίνει πιο ανοιχτό τον κόσμο. Αν το ΠΑΣΟΚ δεν δείξει πως ανοίγει, θα μείνει στα ίδια».

ειδήσεις τώραΝάντια ΓιαννακοπούλουΜιχάλης ΚατρίνηςΠΑΣΟΚΠαύλος ΓερουλάνοςΕκλογές ΠΑΣΟΚ 2024Άννα ΔιαμαντοπούλουΧάρης Δούκας