Πολιτική|09.10.2024 12:27

Πολάκης: Απαράδεκτη η διαρροή ενός πόθεν έσχες, αλλά εξίσου απαράδεκτο το εξώδικο

Newsroom

«Θεωρώ απαράδεκτη τη διαρροή ενός πόθεν έσχες αλλά εξίσου και περισσότερο απαράδεκτο το εξώδικο», ανέφερε σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, και κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να αποσύρει το εξώδικο που έστειλε. 

Παράλληλα, ζήτησε να γίνει άμεσα συνάντηση των πέντε υποψηφίων και να πέσουν οι τόνοι.

«Εδώ υπάρχει ένας πόλεμος δίχως τέλος»

«Χθες ζήτησα την δημόσια ανάρτηση όλων των πόθεν έσχες γιατί τα πολιτικά πρόσωπα δεν πρέπει να έχουν κάτι να κρύψουν. Η διαδικασία της προεδρικής εκλογής πρέπει να την αξιοποιήσει  για το άνοιγμα  προς την κοινωνία. Εδώ υπάρχει ένας πόλεμος δίχως τέλος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

«Να συγκληθεί σύσκεψη των 5 - Να ορίσουμε ημερομηνίες για debate»

Στη συνέχεια εξαπέλυσε «καρφιά» στον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας πως «βλέπω ότι συνεχίζει την ίδια απολιτίκ τακτική και δυστυχώς βλέπω κάποιους να ρίχνουν νερό στο μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Τον καλώ να πάρει αμέσως πίσω το εξώδικο. Καλώ Σβίγκου και Παππά να συγκαλέσουν σύσκεψη των 5. Ήδη συμφώνησαν Φαραντούρης και Γκλέτσος. Και βέβαια να ορίσουμε τις ημερομηνίες μιας ή δυο τηλεμαχιών και η μία να γίνει πριν το συνέδριο».

Παράλληλα, κάλεσε «να σταματήσουν τα σενάρια περί διαγραφών. Όχι, να διώξουμε κόσμο, να μαζέψουμε κόσμο, ειδικά τώρα που φάνηκε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν μπορεί. Θέλουμε μεγάλη συμμετοχή στο συνέδριο».

«Όχι» από Πολάκη σε διαγραφή Κασσελάκη

Στη συνέχεια, ο βουλευτής Χανίων επισήμανε πως «δεν συμφωνώ με την ΚΕ του Σαββάτου. Να γίνει σήμερα ή αύριο η συνάντηση των 5 για να λυθούν (οι διαφωνίες). Από την στιγμή που αναρτήθηκαν τα πόθεν έσχες όλων, ακόμα και ο πιο κακόπιστος που τον έπεισε να καταθέσει το εξώδικο θα πρέπει να του πει να το πάρει πίσω. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο να στέλνει πρώην πρόεδρος εξώδικο προς το κόμμα που θέλει να ηγηθεί και δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο κεντρική επιτροπή να διαγραφεί έναν υποψήφιο πρόεδρο», τόνισε.

Τέλος, τάχτηκε κατά της διαγραφής του κ. Κασσελάκη, λέγοντας πως «εγώ δεν θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει διαγραφή. Πρέπει να αναμετρηθούμε στα ίσα. Εγώ δεν θέλω να τον αποκλείσω θέλω να τον νικήσω».

Στέφανος Κασσελάκηςυποψήφιοιειδήσεις τώραΠαύλος ΠολάκηςΣΥΡΙΖΑ