Πολιτική|09.10.2024 17:07

ΣΥΡΙΖΑ: Ναι επί της αρχής όλων των υποψήφιων στην πρόταση Πολάκη για συνάντηση

Newsroom

Θετική επί της αρχής η απάντηση -σύμφωνα με πληροφορίες -τόσο του Σωκράτη Φάμελλου, όσο και του Στέφανου Κασσελάκη στην πρόταση του Παύλου Πολάκη για συνάντηση των υποψήφιων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αύριο Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από την προτεινόμενη ώρα η συνάντηση ώστε να μπορέσει να παραστεί δια ζώσης.

Η προϋπόθεση που βάζει ο Φάμελλος

Από την πλευρά του ο κ. Φάμελλος, όπως προκύπτει και από δήλωσή του εμφανίζεται θετικός σε συνάντηση αλλά θέλει αυτή να διεξαχθεί σε συνεννόηση με τα όργανα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θέλει να συγκληθεί σύσκεψη από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, όλα δείχνουν ότι η συνάντηση ναι μεν θα πραγματοποιηθεί αλλά όχι αύριο όπως προτείνει ο κ. Πολάκης, αλλά τις επόμενες ημέρες.

Ερωτηθείς λοιπόν τόσο για το εξώδικο Κασσελάκη στην ΚΕ και την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για την πρόταση Πολάκη για συνάντηση, απάντησε: «Είναι απαράδεκτη και αδιανόητη η αποστολή εξώδικου στην Κεντρική Επιτροπή. Θεωρώ αδιανόητο ότι ένας εν δυνάμει υποψήφιος πρόεδρος στρέφεται δικαστικά κατά του κόμματος του οποίου θέλει να διεκδικήσει την προεδρία. Με καλύπτει απολύτως η απόφαση της χθεσινής Πολιτικής Γραμματείας και η επιστροφή του εξώδικου ως απαράδεκτο».

«Στην προοπτική και στην αναγκαιότητα της ενότητας, της αποτελεσματικότητας και της σοβαρότητας του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι διατεθειμένος να συμβάλλω με οποιονδήποτε τρόπο για να υπάρχει η αποκατάσταση αυτού του στίγματος. Γιατί όπως και για τη ρετσινιά της «διαπλοκής», απάντησα πως επιστρέφεται στον πρώην πρόεδρο», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Ενημέρωσα τη γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής ότι, προφανώς σε συνεννόηση με τα Όργανα του κόμματος, μπορώ να συμμετέχω σε οποιαδήποτε συνάντηση που θα δώσει λύσεις. Αυτό πρέπει να γίνει μέσα στην οικογένεια και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να λειτουργούν δημοκρατικά τα Όργανα του κόμματος και να τα σεβόμαστε».

«Από εκεί ξεκινάμε, από τους κανόνες της κοινής μας ύπαρξης. Είναι προφανέστατο ότι θα συμβάλλω για να υπάρχει και αποκατάσταση αυτού του αρνητικού κλίματος. Γιατί πρέπει να συζητήσουμε για μια προοπτική. Η δική μου υποψηφιότητα στοχεύει σε αυτό, στο να υπάρχει προοπτική, στο να υπάρχει ένας καλύτερος ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε.

Η πρόταση Πολάκη

Νωρίτερα, ο Παύλος Πολάκης είχε αναφέρει:

«Πήρα πρωτοβουλία και συγκαλώ στις 13:00 στην Κουμουνδούρου αύριο συνάντηση όλων υποψηφίων προέδρων για να ρυθμίσουμε τις λεπτομέρειες προεκλογικού αγώνα, να επιτευχθει ομαλότητα και ηρεμία, να οριστούν ημερομηνίες τηλεμαχιών» είπε, μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης και πρόσθεσε:

«Θα παραστούν Φαραντούρης, Γκλέτσος, και ως θεσμικοί εγγυητές οι Παππάς, Σβίγκου και έχουν ενημερωθεί Φάμελλος και Κασσελάκης. Περιμένω να ανταποκριθούν όλοι σε αυτή την συνάντηση για να χαράξουμε διαφορετική πορεία από τελευταίες μέρες από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Παύλος Πολάκης, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, σημείωσε πως πήρε αυτή την πρωτοβουλία ο ίδιος διότι όλα τα υπόλοιπα που γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ – όπως είπε – είναι χειρότερα από το ΚΚΣΕ του ‘50. Όταν ρωτήθηκε αν θα είναι ο Κασσελάκης, είπε: «Θα δείξει. Δική του ευθύνη».

Σημειώνεται πως η συνεδρίαση της ΚΟ που ήταν προγραμματισμένη για αύριο, Πέμπτη αναβάλλεται και θα διεξαχθεί σε άλλη ημερομηνία.

ΣΥΡΙΖΑ