Πολιτική|09.10.2024 20:55

ΣΥΡΙΖΑ: Ναυαγεί η πρωτοβουλία Πολάκη για συνάντηση των 5 – Ο Κασσελάκης δεν αποσύρει το εξώδικο

Newsroom

Προς ναυάγιο οδεύει όπως όλα δείχνουν η συνάντηση μεταξύ των υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία είχε προτείνει ο Παύλος Πολάκης σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι της διαλυτικής εσωκομματικής αντιπαράθεσης που αποκτά νέα επεισόδια κάθε ημέρα.

Επιμένει ο Κασσελάκης με το εξώδικο

Σημειώνεται πως ως όρος είχε τεθεί από τους Σωκράτη Φάμελλο, Νίκο Φαραντούρη, αλλά και από τον Παύλο Πολάκη, η απόσυρση του πρωτοφανούς στα πολιτικά χρονικά εξώδικου που είχε στείλει στην ΚΕ και την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης για τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του. Όμως στην τελευταία του ανάρτηση, ο κ. Κασσελάκης δεν έκανε ουδεμία αναφορά στο εξώδικό του, εξαπολύοντας και πάλι επίθεση στουςε εσωκομματικούς του αντιπάλους.

«Δε θέλησα να διαγράψω υποψήφιο πρόεδρο. Δε διέρρευσα δεδομένα υποψήφιου προέδρου. Δεν ανέβαλα το συνέδριο. Δεν ανέβαλα τις εκλογές για ΚΕ. Τήρησα και τηρώ την ομαλότητα από την πρώτη στιγμή. Γι’ αυτό θα είμαι παρών στην αυριανή συνάντηση. Εύχομαι πραγματικά οι καλές προθέσεις να είναι ειλικρινείς από όλους μας και να μη δυναμιτίσει κανείς την προσπάθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Παύλος Πολάκης δήλωνε μέσω facebook πως θα διεξαχθεί κανονικά η συνάντηση, όμως από τα περιβάλλοντα των υπόλοιπων υποψήφιων διαψεύστηκε η παρουσία τους, επιμένοντας όλοι πως ισχύουν οι προϋποθέσεις που έχουν μπει, ανάμεσά τους και η απόσυρση του εξώδικου.

Επιτροπή Δεοντολογίας σε Κασσελάκη: Απέσυρε άμεσα το εξώδικο

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να μην συζητηθεί τώρα το αίτημα του σκηνοθέτη, πρώην βουλευτή του κόμματος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Θέμη Μουμουλίδη, για διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη. Με 8 ψήφους έναντι 6 η πλειοψηφία του οργάνου αποφάσισε η υπόθεση να μπει προς το παρόν στο συρτάρι. 

Όμως, η επιτροπή απηύθυνε έκκληση προς τον κ. Κασσελάκη για άμεση απόσυρση του εξωδίκου. Αυτό Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν δεν το αποσύρει άμεσα τότε μπορεί να κινηθούν και άλλες διαδικασίες για μέτρα εναντίον του έκπτωτου προέδρου.

Σωκράτης ΦάμελλοςΝίκος ΦαραντούρηςΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΣτέφανος ΚασσελάκηςΠαύλος Πολάκης