Πολιτική|10.10.2024 15:47

Βουλή: Σύγκρουση Τασούλα – Κωνσταντοπούλου για τη σύνθεση της διάσκεψης των Προέδρων

Αλέξανδρος Διαμάντης

Κόντρα σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του Κώστα Τασούλα και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «βάζει» από το παράθυρο τους πρώην Σπαρτιάτες» και να αλλάξει τον συσχετισμό στη Διάσκεψη για να «περνά» με 3/5 η ΝΔ τους εκλεκτούς της σε ανεξάρτητες Αρχές, όπως ο Συνήγορος του Πολίτη.

«Πολιτικό αλισβερίσι»

Θυμίζουμε ότι στη Διάσκεψη των Προέδρων -μετά τις σχετικές επιστολές- δικαίωμα ψήφου θα έχουν και οι οκτώ από τους ανεξάρτητους Σαλμάς, Λινού, Χουρδάκης, Παπαϊωάννου και Δημητροκάλης, Φλώρος, Μανούσος και Σαλτογιάννης) οι οποίοι θα εκπροσωπούνται από τον Μ. Χουρδάκη.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι πρόκειται για «πολιτικό αλισβερίσι» της κυβέρνησης με τους ανεξάρτητους βουλευτές που έχουν εκλεγεί με τους Σπαρτιάτες ενώ περιέγραψε την εκπροσώπηση των ανεξάρτητων ως «πατερίτσα» σε μια κυβέρνηση που «διαγράφει βουλευτές και καταρρέει».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για «φαιδρότητες» εκ μέρους της κυρίας Κωνσταντοπούλου, επισημαίνοντας ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας φοβάται ότι αν οι 14 ανεξάρτητοι βουλευτές συγκροτήσουν ΚΟ, τότε ο επικεφαλής τους θα μιλά πριν από εκείνη, καθώς το κόμμα της έχει μόλις έξι βουλευτές. Παράλληλα, εξήγησε ότι η παρουσία Χουρδάκη δεν αλλάζει τους συσχετισμούς στη Διάσκεψη των Προέδρων, καθώς λόγω αυτής της μεταβολής θα προστεθούν κι άλλα μέλη από την ΝΔ για να διατηρηθεί η πλειοψηφία.

Διάσκεψη Προέδρων της ΒουλήςΚωνσταντίνος Τασούλαςειδήσεις τώραΖωή Κωνσταντοπούλου