Μητσοτάκης: Η συνάντηση με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο περιθώριο της MED9
NewsroomΜε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν την έναρξη της Συνόδου MED9, στην Πάφο της Κύπρου.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Κομισιόν συζήτησαν τις προτεραιότητες του νέου ευρωπαϊκού θεσμικού κύκλου, με έμφαση στα ζητήματα του μεταναστευτικού και της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, τα οποία βρίσκονται στην ατζέντα της επικείμενης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μοιράστηκε στα social media ένα βίντεο από την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζοντας την ανυπομονησία της για συνεργασία «για όλες τις κοινές μας προτεραιότητες».
Συνάντηση και με Χριστοδουλίδη
Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής (11/10) ο Έλληνας πρωθυπουργός έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ, στο περιθώριο της MED9 θα συναντηθεί και με τον βασιλιά Αμπντάλα Β' της Ιορδανίας.
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, αναμένεται να επισημάνει την ανάγκη συντονισμού της ΕΕ στις εξελίξεις της Μέσης Ανατολής. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη εκφράσει τη θέση του ότι το Ισραήλ έχει αναφαίρετο δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Έχει, ωστόσο, επισημάνει ότι, προκειμένου η σύκγρουση να μην πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.
- Η ΕΕ δεν θα μείνει αμέτοχη: Σχεδιάζει περιορισμούς... τύπου «Τραμπ» σε εισαγωγές τροφίμων
- Το ethnos.gr στον Βοτανικό: Η πρόοδος των τελευταίων 10 μηνών, η αλλαγή στο κολυμβητήριο και ο ρεαλιστικός στόχος των εγκαινίων
- Αγωνία για 21χρονο τουρίστα στα Χανιά: Χάθηκαν τα ίχνη του στο Φαράγγι της Σαμαριάς
- Έρχεται το... «Δεν μου αρέσει» στο Instagram; Θα φαίνεται όταν το πατάμε σε αναρτήσεις;