Πολιτική|12.10.2024 09:30

Πιτσιλής για το κύκλωμα των εφοριακών στην Κέρκυρα: Αυτά τα φαινόμενα δεν έχουν θέση στην ΑΑΔΕ

Newsroom

«Η διαφθορά δεν έχει τον παραμικρό χώρο στην ΑΑΔΕ», τονίζει ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής αναφερόμενος στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης εφοριακών που εκβίαζε επιχειρηματίες στην Κέρκυρα.

«Τέτοια φαινόμενα αμαυρώνουν την εικόνα των στελεχών της ΑΑΔΕ»

«Ο δρόμος της δικαιοσύνης θα συνεχίσει να είναι ο μόνος δρόμος που θα ακολουθούμε για κάθε τέτοιο φαινόμενο. Αυτά τα φαινόμενα δεν έχουν θέση στην ΑΑΔΕ. Αμαυρώνουν και την εικόνα των στελεχών της αρχής που κάνουν με εντιμότητα τη δουλειά τους για να εξυπηρετήσουν τον πολίτη και να προστατέψουν το δημόσιο συμφέρον», συνέχισε ο κ. Πιτσιλής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε ερώτηση εάν οι συλληφθέντες θα απομακρυνθούν από την ΑΑΔΕ, ο κ. Πιτσιλής τόνισε ότι «θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται».


Πώς δρούσε το κύκλωμα

Οι Αδιάφθοροι της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν στα χέρια τους τις καταθέσεις δυο επιχειρηματιών του νησιού που ισχυρίζονται πως το κύκλωμα τους ζητούσε χρήματα με δυο τρόπους. Είτε προκειμένου να μην κάνουν ελέγχους σε επιχειρήσεις τους, είτε για να επισπεύσουν την διαδικασία για την επιστροφή φόρου που είχαν.

Όπως μετέδωσε στο δελτίο του OPEN η Μίνα Καραμήτρου, υπάρχουν και καταγεγραμμένες συνομιλίες για ποσά που απαιτούσαν και τα οποία «ζαλίζουν». Τα ποσά ξεκινούσαν από 5.000 ευρώ και έφταναν τα 50.000 ευρώ.

Το βράδυ της Πέμπτης (10/10) έφτασε στο νησί κλιμάκιο της Αστυνομίας για να προχωρήσει η επιχείρηση. Το πρωί της Παρασκευής (11/10) οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη των πέντε ατόμων. 

κύκλωμαΑΑΔΕΚέρκυραεφοριακοίΓιώργος Πιτσιλήςειδήσεις τώρα