Πολιτική|13.10.2024 15:10

«Πυρά» Τσίπρα σε Κασσελάκη: Αλλάζω τα πάντα, δεν σημαίνει ότι γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια τα πάντα

Newsroom

Ο Γιώργος Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη, μετά τις εξελίξεις του Σαββάτου στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «υπάρχει ένα μεγάλο ψέμα που λέγεται όλη αυτή την περίοδο ότι δεν αφέθηκε να διοικήσει το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα. Αλλάζω τα πάντα, δεν σημαίνει ότι γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια τα πάντα».

Συγκεκριμένα, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η εκτίμησή μου δεν θα κέρδιζε έτσι κι αλλιώς. Αλλά υπάρχει ένα μεγάλο ψέμα που λέγεται όλη αυτή την περίοδο ότι δεν αφέθηκε να διοικήσει το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα. Δηλαδή η πρώτη αμφισβήτηση έγινε στο συνέδριο που ήταν Φεβρουάριος σε όλους τους μήνες από τότε που εξελέγη και αφού έφυγαν, αποχώρησαν οι πρώην σύντροφοι που πήγαν μετά στη Νέα Αριστερά, στηρίχθηκε από τους πάντες, δηλαδή και από αυτούς που τον είχαν στηρίξει προεκλογικά, ένας από αυτούς ήμουν κι εγώ, και από όσους δεν τον είχαν στηρίξει.

«Αλλά όταν γράφεις στα παλιά του τα παπούτσια τα πάντα, όλα τα όργανα, την κοινοβουλευτική ομάδα, το προεδρείο της, την Πολιτική γραμματεία, την Κεντρική Επιτροπή, αυτό γινόταν όλους τους μήνες μέχρι τώρα. Τώρα που έχασε πλέον τη θέση του προέδρου, βγήκε και απέναντι, με αυτόν τον άθλιο – κατά τη γνώμη μου – τρόπο που βγήκε».

Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς Κασσελάκη ότι δεν τον άφησαν να κάνει τις αλλαγές που ήθελε, ο Γ. Τσίπρας είπε ότι «αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα. Αλλάζω τα πάντα, δεν σημαίνει ότι γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια τα πάντα. Ποια είναι η πολιτική κατεύθυνση του κόμματος, πώς λειτουργεί ένα κόμμα, πώς λειτουργούν τα όργανα, πρέπει να σέβεσαι πλειοψηφίες, να παίρνεις συναινέσεις, να συνεννοείσαι, δεν υπήρχαν τίποτα από όλα αυτά».

ειδήσειςΣτέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΓιώργος Τσίπρας