Πολιτική|14.10.2024 10:03

Εκλογές ΠΑΣΟΚ - Μάντζος στο OPEN: «Περάσαμε τον πήχη της συμμετοχής - Η τελευταία μας ευκαιρία να διεκδικήσουμε την εξουσία»

Newsroom

Για μια ηχηρή νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος ενώ τόνισε πως «είναι η τελευταία ευκαιρία του κόμματος να διεκδικήσει την εξουσία».

«Είχαμε πολύ μεγάλη συμμετοχή και στον β' γύρο και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι ένα μήνυμα ενότητας, ένα ισχυρό μήνυμα νομιμοποίησης, ένα αποτέλεσμα το οποίο είναι σεβαστό από όλους και ηχηρό. Είναι μια ηχηρή νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη, παρά το γεγονός πως αμφισβητήθηκε από 5 κορυφαία στελέχη και αυτό είναι κάτι που πρέπει να πιστώσουμε στον ίδιο και τις διαδικασίες», ανέφερε αρχικά. 

«Έχουμε μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί»

Και συνέχισε ο κ. Μάντζος: «Το μήνυμα είναι να συνεχίσουμε με όρους ενότητας, πιο ισχυρής. Ενότητα σημαίνει πως από σήμερα το πρωί δεν έχει καμία σημασία τι κάναμε χτες το βράδυ, ποιον ψηφίσαμε, ποιον υποστηρίξαμε. Είμαστε όλοι συναγωνιστές, σύντροφοι, συνάδερφοι και τελικά συνοδοιπόροι σε έναν κοινό βηματισμό για τους συλλογικούς μας στόχους. Αυτό σημαίνει πως κανένας δεν περισσεύει. Είμαστε όλοι και όλες στην πρώτη γραμμή. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει το καθήκον πια όλο αυτό να το συνθέσει. Είναι η τελευταία ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει την εξουσία, και ο Ν. Ανδρουλάκης έχει πει πως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα κόμμα αντιπολίτευσης, μνήμης ή τιμής, είναι ένα κόμμα που δεν διαμαρτύρεται απλώς αλλά προτείνει έναν άλλον δρόμο για τα πράγματα και το καλό της πατρίδας μας. Υπάρχουν ευκαιρίες κρίσιμες, αυτή είναι μια ευκαιρία τέτοια και δεν πρέπει να χαθεί». 


«Περάσαμε τον πήχη της συμμετοχής»

Για την κριτική που ασκείται πως η συμμετοχή στις εκλογές δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο αναμενόταν, ο κ. Μάντζος σχολίασε πως «είναι άδικη η κριτική και ποσοτικά μη επαληθεύσιμο γιατί και το μεγάλο ποσοστό των 303.000 που ήρθε να ψηφίσει μετά από μια εκλογική διαδικασία, όπως οι ευρωεκλογές, με αποχή 60%. Η ΝΔ είχε 400.000 στις δικές της εκλογές, δεν είναι αμελητέο. Δεν περάσαμε κάτω από τον πήχη, πάνω από τον πήχη περάσαμε».

«Ο Ανδρουλάκης έχει εντολή να συνεχίσει στον δρόμο της πολιτικής αυτονομίας»

«Ο πρόεδρος έχει εντολή να συνεχίσει στον δρόμο της πολιτικής αυτονομίας και της ενότητας ώστε να κοιτάξουμε στα μάτια τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές και δεύτερον να βελτιώσουμε σφάλματα και αρρυθμίες που υπήρχαν στο προηγούμενο διάστημα», ανέφερε στη συνέχεια. 

«Δεν περισσεύει κανείς - Θέλει δουλειά για να γυρίσει ο ήλιος»

Επίσης, επισήμανε πως «δεν περισσεύει κανείς και πρέπει να κάνουμε περισσότερη δουλειά. Θα βρεθεί ο τρόπος και η μεθοδολογία για να είμαστε όλοι χρήσιμοι στον λαό», επαναλαμβάνοντας την ατάκα του κ. Ανδρουλάκη πως «θέλει δουλειά για να γυρίσει ο ήλιος».

«Θέλουμε την συμπερίληψη και την συμμετοχή, με όρους πολιτικούς, όχι προσωπικούς και αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα της παράταξής μας», επισήμανε. 

Άννα ΔιαμαντοπούλουΧάρης ΔούκαςΜιχάλης ΚατρίνηςΝάντια ΓιαννακοπούλουΠΑΣΟΚΕκλογές ΠΑΣΟΚ 2024ειδήσεις τώραΝίκος Ανδρουλάκηςεκλογές