Πολιτική|14.10.2024 10:52

Γεροβασίλη στο OPEN: Οργανωμένη η έφοδος στην ΚΕ - Δεν μπορεί να ανατραπεί η απόφαση για τη μη συμμετοχή Κασσελάκη

Newsroom

Για οργανωμένη έφοδο στο χώρο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, που οργανώθηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος, ενώ εκτίμησε πως δεν μπορεί να ανατραπεί στο Συνέδριο η απόφαση για την μη συμμετοχή του στις εσωκομματικές εκλογές.

«Οι εικόνες αυτές δεν έχουν σχέση με τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ» 

Όπως ανέφερε αρχικά η κυρία Γεροβασίλη, αναφερόμενη στις σκηνές έντασης που σημειώθηκαν «η συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή ήταν κόσμια και πολιτισμένη. Αυτά τα οποία είδατε είναι αυτά που προκλήθηκαν απ’ έξω, από υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη και παρότρυνση που υπήρχε από τις προηγούμενες ημέρες. Έβγαλε ανακοίνωση ο κ. Κασσελάκης πως δεν ήταν ο ίδιος που το προκαλούσε, ωστόσο, μέσω λογαριασμών, που είναι και επώνυμοι των υποστηρικτών του κ. Κασσελάκη ήταν οργανωμένη έφοδος στο χώρο της συνεδρίασης της ΚΕ. Μερικούς από αυτούς τους έξω ξαναδεί σε ανάλογες συμπεριφορές. Εκτιμώ πως αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, τους ψηφοφόρους. Είναι πρωτοεμφανιζόμενα φαινόμενα και νομίζω πως είναι κόσμος που αισθάνεται απογοητευμένος, που αισθάνεται στο περιθώριο και προσπαθεί με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο να υπάρξει στα γεγονότα. Δεν μπορώ να τους κατηγορήσω, μπορώ όμως να κατηγορήσω αυτούς που το οργανώνουν».

«Απαράδεκτη συμπεριφορά και μελών της ΚΕ»

Στη συνέχεια, η κυρία Γεροβασίλη έκανε απαράδεκτη συμπεριφορά από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. «Ήταν στον χώρο, αρνήθηκαν να διαπιστεύουν για να μπουν, προκαλώντας μια τεχνητή μη συνεδρίαση, έλλειψη απαρτίας, το οποίο βεβαίως δεν το κατάφεραν». Σε ερώτηση εάν τα μέλη είχαν κάποια εντολή για να το κάνουν αυτό, σχολίασε «ε προφανώς, όταν είναι εκεί ο διευθυντής του Στέφανου Κασσελάκη, απ΄ έξω».

«Η αμφισβήτηση του Κασσελάκη έγινε από την βάση, τον κόσμο»

«Ένα κόμμα του οποίου δεν σέβεσαι τις λειτουργίες του, δεν σέβεσαι τα στελέχη του, είναι δυνατόν να σε θέλουν για πρόεδρο; Ή εσύ γιατί θέλεις να προεδρεύσεις σε ένα κόμμα με το οποίο δεν έχεις καμία σχέση; Έχουμε μια ιστορία τώρα 11 μήνες δεν είναι κάτι που έγινε ξαφνικά. Η αμφισβήτηση του Στέφανου Κασσελάκη, έγινε ορατή εντόνως έγινε μετά τις ευρωεκλογές, και εγώ βρήκαν τότε και είπα να προκαλέσει ο ίδιος εκλογές ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και ο Νίκος Ανδρουλάκης αμφισβητήθηκε και πήγε σε εκλογές, όπως γίνεται στα κόμματα. Αντ΄αυτού μας είπε ''κάντε μου μομφή'' πιστεύοντας πως δεν μπορεί να γίνει. Το πίστευε αυτό γιατί δεν ξέρει το κόμμα, δεν είχε καμία επαφή και οι σύμβουλοί του δεν είχαν καμία επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος έβραζε. Ξέρω καλύτερα την βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, η αμφισβήτηση ερχόταν από κάτω, από τον κόσμο».

«Δεν μπορείς να είσαι πρόεδρος όταν παράγεις παραπολιτική»

«Όταν η συμπεριφορά δεν γίνεται με όρους πολιτικής αλλά παραγωγής συνεχώς γεγονότων παραπολιτικών, τότε δεν μπορείς να είσαι χρήσιμος σε ένα κόμμα ως πρόεδρός του και βεβαίως χρήσιμος στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας», σημείωσε.

«Θα γίνει κανονικά το Συνέδριο»

Αναφορικά με το Συνέδριο και αν θα γίνει, η κυρία Γεροβασίλη επισήμανε πως «ναι φυσικά. Δεν έχω ακούσει κάτι για αναβολή», ενώ σημείωσε πως θεωρεί πως δεν μπορεί να ανακληθεί η απόφαση της ΚΕ για τον αποκλεισμό του κ. Κασσελάκη.

«Θα κάνουμε όσα μπορούμε για να ανακόψουμε το καθοδικό σπιράλ»

«Πολύ καιρό τώρα παράγουμε αρνητικά γεγονότα. Η απαξίωση ενός χώρου ο οποίος πριν λίγα χρόνια κυβερνούσε τη χώρα και ο οποίος έχει και μια βαριά ιστορία, δεν μπορεί σήμερα να απαξιώνεται με αυτόν τον τρόπο. Θα κάνουμε όλα όσα μπορούμε να κάνουμε εντός των καταστατικών και εντός των δημοκρατικών διαδικασιών προκειμένου να ανακόψουμε αυτό το καθοδικό σπιράλ», τόνισε επίσης η κυρία Γεροβασίλη. 

Στέφανος ΚασσελάκηςεκλογέςΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΌλγα Γεροβασίλη