Πολιτική|14.10.2024 12:04

Φάμελλος για αποκλεισμό Κασσελάκη: «Δεν είναι αντιδημοκρατικό όταν τηρούνται οι κανόνες»

Newsroom

«Δικαιολογημένη» χαρακτήρισε o Σωκράτης Φάμελλος, την απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ να αποκλειστεί από τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξή προέδρου ο Στέφανος Κασσελάκης. 

«Το Συνέδριο που έχουμε σχεδιάσει είναι για να δούμε το πολιτικό σχέδιο της επόμενης μέρας και να καταθέσουν τις πολιτικές προτάσεις τους οι υποψήφιοι. Έχω ήδη πει πως αν ανοίξουν κι άλλα ζητήματα στο συνέδριο, θα είναι ένα τελειωτικό χτύπημα στην αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών. 

«Είναι η απάντηση μιας οικογένειας σε ενέργειες που ήταν απολύτως αναντίστοιχες σε αυτό που ήταν η κοινή μας ταυτότητα»συμπλήρωσε και επεσήμανε, πως θεωρεί ότι«είναι μια απόφαση δικαιολογημένη. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί προσπαθούν να τηρήσουν τους κανόνες, την ταυτότητα και την ύπαρξη αυτού του κόμματος», συμπλήρωσε.

Οι επιλογές του Κασσελάκη ήταν αντίθετες με τα συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ 

Ερωτηθείς εάν είναι αντιδημοκρατικό να μην συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, ο Σωκράτης Φάμελλος απάντησε: «Δεν είναι αντιδημοκρατικό όταν τηρούνται οι κανόνες, αλλά είναι συνταρακτικό, δηλαδή είναι κάτι το οποίο δεν είναι συνηθισμένο, δεν είναι κάτι το οποίο ακολουθεί μια αναμενόμενη εξέλιξη γιατί ασχέτως του πώς εκλέγεται κάποιος, δεν έχει το ανεξέλεγκτο και ανέλεγκτο να εκπέμπει οποιαδήποτε πρόταση σε αντίθεση και με τα συμφέροντα του κόμματος. Φτάσαμε εδώ γιατί οι επιλογές του προηγούμενου προέδρου ήταν σε αντίθεση με τα συμφέροντα και τα εκλογικά, δημοσκοπικά αλλά και τα κοινωνικά πολιτικά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούνταν από λάθος σε λάθος, σε συρρίκνωση και απαξίωση».

Ο Σωκράτης Φάμελλος απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει νέα διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε την κοινοβουλευτική ομάδα «να αποδειχθεί πιο δυνατή και πιο ενιαία από ποτέ, την έχουμε ανάγκη. Δεν εμπιστεύομαι αυτές τις φήμες ή τις διαδόσεις. Πρέπει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αποδειχθούν πιο ενιαίοι, πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ. Το χρειαζόμαστε». 

Κεντρική ΕπιτροπήΣωκράτης ΦάμελλοςΣΥΡΙΖΑΑπόστολος ΓκλέτσοςΣτέφανος ΚασσελάκηςΠαύλος Πολάκης