Πολιτική|14.10.2024 15:10

ΠΑΣΟΚ: Restart από τον Ανδρουλάκη μετά την επανεκλογή του - Ποιοι και πώς θα αξιοποιηθούν

Newsroom

Αναβαπτισμένος, έχοντας πετύχει μια καθαρή νίκη και έχοντας λάβει μια ισχυρή εντολή νομιμοποίησης αρχίζει από σήμερα την δεύτερη θητεία του στον προεδρικό θώκο του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Καλείται να ξανασυστηθεί στα μέλη και τους φίλους του κόμματος και να αξιοποιήσει την δεύτερη ευκαιρία που του δίνεται σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό. Ο κ. Ανδρουλάκης καλείται επίσης να συνθέσει τις διαφορετικές τάσεις που έχουν δημιουργηθεί και σε αυτές τις αλλαγές, να δημιουργήσει πολιτικά τραπέζια διαλόγου, που θα περιλαμβάνουν στρατηγική, πολιτικό σχεδιασμό και έναν τύπου πρωινό καφέ προκειμένου να διευκολύνει την λειτουργία του κόμματος.

Πώς θα αξιοποιηθούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κάτιας Φωτιάδου στο OPEN, αναμένεται να αξιοποιηθούν στελέχη που στάθηκαν στο πλευρό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προεκλογική εκστρατεία. Ο Λευτέρης Καρχιμάκης θα αναλάβει τον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος. Επίσης, αναμένεται να συγκληθεί τις επόμενες ημέρες η Κοινοβουλευτική Ομάδα όπου θα υπάρξει ανασχηματισμός και αλλαγή χαρτοφυλακίων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο βουλευτής Παύλος Χρηστίδης θα αναλάβει χρέη κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ενώ ο Βαγγέλης Τσόγκας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και στενός φίλος του κ. Ανδρουλάκη φαίνεται πως θα αναλάβει και αυτός ρόλο στο επικοινωνιακό κομμάτι του κόμματος, εκεί που ποντάρει πολλά πλέον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Θα αξιοποιηθούν Γερουλάνος – Διαμαντοπούλου

Ο κ. Ανδρουλάκης θέλει να ανοίξει το κόμμα, να το κάνει πιο επικοινωνιακό, να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος, ενώ ένα από τα σχέδιά του είναι την άνοιξη του 2025 να γίνουν δύο Συνέδρια, ένα οργανωτικό και ένα πολιτικό προγραμματικό, ενώ θα έχουν προηγηθεί 13 τοπικά Συνέδρια ώστε να ανοίξει η τοπική ατζέντα.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να αξιοποιήσει και τον Παύλο Γερουλάνο και την Άννα Διαμαντοπούλου, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN. 

Στόχος είναι με τη νέα σύνθεση, το ΠΑΣΟΚ, με το προγραμματικό του σχέδιο να αποτελέσει το κυβερνητικό πρόγραμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές και να κερδίσει τη ΝΔ.

Μαρινάκης για ΠΑΣΟΚ: Δεν άλλαξε το πρόσωπο, μένει να δούμε αν θα αλλάξουν οι πολιτικές

«Δεν άλλαξε το πρόσωπο, μένει να δούμε αν θα αλλάξουν οι πολιτικές», ανέφερε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ. 

Σύμφωνα, πάντως, με τον Π. Μαρινάκη, «τέτοιες διαδικασίες μόνο θετικά μπορούν να αναγνωστούν». «Συγχαίρω τον κ. Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του. Επίκειται θεωρώ μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό που μένει να κανονιστεί από τα γραφεία. Φαντάζομαι θετικό το κλίμα της τηλεφωνικής συνομιλίας. Μετά από ένα μεγάλο κύκλο εσωκομματικής διαδικασίας (Μητσοτάκη  - Ανδρουλάκη). Από εκεί και πέρα, δεν άλλαξε το πρόσωπο, μένει να δούμε αν θα αλλάξουν οι πολιτικές. Αν θα διατυπώσει το ΠΑΣΟΚ μια εναλλακτική, κοστολογημένη πρόταση και θα φύγει από τη λογική άρνησης κάθε κυβερνητικής πρωτοβουλίας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Νάντια ΓιαννακοπούλουΝίκος ΑνδρουλάκηςΆννα ΔιαμαντοπούλουΠΑΣΟΚειδήσεις τώραεκλογέςΕκλογές ΠΑΣΟΚ 2024Χάρης ΔούκαςΜιχάλης Κατρίνης