Πολιτική|14.10.2024 20:53

ΠΑΣΟΚ: Αλλάζει σελίδα ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την επικράτηση στις εκλογές - Ποιες οι αλλαγές που έρχονται σε όργανα και πρόσωπα

Newsroom

Μετά την ισχυρή εντολή που έλαβε, κατά τον Β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες αλλαγών και ανασύνθεσης των διάφορων τάσεων οι οποίες προκύπτουν από τα ποσοστά που έλαβαν, ο Χάρης Δούκας, ο Παύλος Γερουλάνος και η Άννα Διαμαντοπούλου.Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι αντιμέτωπος με μία νέα ανθρωπογεωγραφία μέσα στο ίδιο του το κόμμα.

Όπως τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN η Κάτια Φωτιάδου, αυτό οδηγεί σε ένα νέο σχέδιο, μία νέα μορφή του κόμματος, το οποίο πρέπει να είναι πιο ευέλικτο, πιο αποτελεσματικό, περισσότερο «επιθετικό» επικοινωνιακά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Χάρης Δούκας, ο Παύλος Γερουλάνος και η Άννα Διαμαντοπούλου θα έχουν λόγο στα κέντρα λήψης αποφάσεων και ρόλο στα νέα όργανα τα οποία σκέφτεται να δημιουργήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αυτά θα είναι πολιτικά τραπέζια διαλόγου που θα περιλαμβάνουν τον πολιτικό σχεδιασμό, έναν νέου τύπου πρωινό καφέ όπου θα συμμετέχουν στη στρατηγική που θα πρέπει να χαράξει το ΠΑΣΟΚ, με στόχο να είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές και να το εμπιστευτεί και πάλι η κοινωνία.

Σύμφωνα με την Κάτια Φωτιάδου, αλλαγές θα υπάρξουν και στην ΚΟ του κόμματος σε επίπεδο χαρτοφυλακίων. Ήδη,  για τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ακούγεται το όνομα του Παύλου Χρηστίδη, που κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας δεν πήρε θέση υπέρ κανενός υποψηφίου και κράτησε ουδέτερη στάση.

Αλλαγές αναμένονται και στον τομέα της επικοινωνίας, όπου προκρίνεται το όνομα του μέλους της ΚΕ του κόμματος και στενού συνεργάτη του Νίκου Ανδρουλάκη, Βαγγέλη Τσόγκα. Η επικοινωνιακή στρατηγική που φαίνεται ότι θα ακολουθήσει ο κ. Τσόγκας αναμένεται να είναι πιο επιθετική. Στα νέα αυτά όργανα θα συμμετέχουν πρόσωπα από τη νέα γενιά του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Λευτέρης Καρχιμάκης, γιος του Μιχάλη Καρχιμάκη και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες ευρωεκλογές. Ο κ. Καρχιμάκης φαίνεται να αναλαμβάνει ρόλο στον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος. Σταθερά στην ομάδα του Νίκου Ανδρουλάκη, που μάλλον θα αποτελούν και πρόσωπα του πρωινού καφέ, παραμένουν ο Δημήτρης Μάντζος, ο Παναγιώτης Δουδωνής, ο Θανάσης Γλαβίνας αλλά και η Στεφανία Μουρελάτου.

Μετά τον Β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών, ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει να γυρίσει σελίδα, να βάλει σε νέα τροχιά το κόμμα, στην οποία θα παίζουν ρόλο οι πρώην υποψήφιοι στην κούρσα διαδοχής, και νέα πρόσωπα.

ΠΑΣΟΚΠαύλος Γερουλάνοςειδήσεις τώραΆννα ΔιαμαντοπούλουΕκλογές ΠΑΣΟΚ 2024Παύλος ΧρηστίδηςΝίκος ΑνδρουλάκηςΧάρης Δούκας