Πολιτική|15.10.2024 19:29

Βουλή: Νέες γκρίνιες από τους γαλάζιους βουλευτές – Στο «στόχαστρο» ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Αλέξανδρος Διαμάντης

Νέες γκρίνιες από τους γαλάζιους βουλευτές, αυτή τη φορά με στόχο τον Υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο Γιώργος Βλάχος συνέχισε από την… ερώτηση προς τον ΥΠΟΙΚ Κωστή Χατζηδάκη ανεβάζοντας τους τόνους ενώ κι άλλοι βουλευτές -σε πιο ήπιους τόνους- κατέθεσαν τις προτάσεις τους, μερικές εκ των οποίων έγιναν δεκτές από τον Τ. Θεοδωρικάκο.

Σε υψηλούς τόνους οι παρεμβάσεις Βλάχου

Συγκεκριμένα, συνέχισε τις έντονες παρεμβάσεις του, προτείνοντας την επιβολή πλαφόν κέρδους σε συγκεκριμένα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ και εκτενείς ελέγχους σε όλα τα επίπεδα της αγοράς. Ο Υπουργός τον προσκάλεσε να συζητήσουν τις προτάσεις του στο γραφείο του, όμως ο κ. Βλάχος δήλωσε ότι τα έχει ήδη παρουσιάσει στον πρωθυπουργό και ότι θα τα εξετάσουν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Αν και αρκετοί βουλευτές συμφωνούσαν με το περιεχόμενο των προτάσεών του, εξέφρασαν διαφωνία ως προς τον τόνο του. Ο κ. Θεοδωρικάκος, φέρεται, άλλωστε να επισήμανε σε ήπιους τόνους ότι όλοι ανήκουν στη… Νέα Δημοκρατία.

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος και ο Φάνης Παππάς έθεσαν το ζήτημα των πωλητών στις λαϊκές αγορές, το οποίο έγινε δεκτό από τον Υπουργό. Ο κ. Μαρκόπουλος πρότεινε, επίσης, τη δημιουργία μιας λίστας με 100 βασικά είδη για τους πολίτες και τη μηνιαία δημοσιοποίηση κατάταξης των φθηνότερων σούπερ μάρκετ. Επίσης, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις του Airbnb στον τομέα της εστίασης, επισημαίνοντας ότι οι τουρίστες προτιμούν πλέον να αγοράζουν τρόφιμα από σούπερ μάρκετ αντί να τρώνε σε εστιατόρια. Ο Βασίλης Υψηλάντης έθεσε το ζήτημα των υψηλών τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων, ενώ ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στις ανεπάρκειες των ρυθμίσεων για το one stop shop.

Ο κ. Θεοδωρικάκος άκουσε τις προτάσεις για πάνω από τρεις ώρες, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία ιδιαίτερα παραγωγική και δεσμεύτηκε ότι θα αναζητήσει τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

υπουργείο Ανάπτυξηςειδήσεις τώραακρίβειαΤάκης ΘεοδωρικάκοςΝέα Δημοκρατία