Πολιτική | 18.04.2019 07:41

Προοδευτική Συμμαχία: Ανεβάζει ταχύτητα με περιοδείες Τσίπρα

Βούλα Κεχαγιά

Στοχευµένη στη νεολαία και στις µικρές ηλικιακά οµάδες µε όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση του ∆ιαδικτύου θα είναι η προεκλογική καµπάνια του σχήµατος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία εν όψει των ευρωεκλογών.

Στην πρώτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της εκλογικής επιτροπής που αριθµεί 27 µέλη, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε µε απόλυτο τρόπο στα στελέχη του πως η καµπάνια αφορά τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κλείνοντας κάθε συζήτηση για τετραπλές κάλπες τον Μάιο.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να αξιοποιηθεί η δυναµική του εγχειρήµατος και να αναπτυχθούν εκλογικές επιτροπές παντού, επιβεβαιώνοντας το πολιτικό του ενδιαφέρον για την Προοδευτική Συµµαχία και τη βαρύτητα που δίνει στη συγκρότηση της µεγάλης προοδευτικής παράταξης. Η οµάδα κρούσης ∆εν είναι τυχαίο ότι στο συντονιστικό της εκλογικής επιτροπής συµµετέχουν οι στενοί του συνεργάτες από τον «πρωινό καφέ», δηλαδή οι Νίκος Παππάς, Δηµήτρης Τζανακόπουλος, Αλέκος Φλαµπουράρης και Χριστόφορος Βερναρδάκης – επιλογή που επιβεβαιώνει τη σηµασία που αποδίδει ο Αλέξης Τσίπρας στο εγχείρηµα της Συµµαχίας. Μάλιστα, υπεύθυνοι για την προεκλογική καµπάνια του σχήµατος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία (συνθήµατα, σποτ, αφίσες, διαφηµίσεις) ορίστηκαν οι Παππάς και Τζανακόπουλος, ενώ στην επιτροπή για την καµπάνια θα συµµετέχει και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Το πρώτο µεγάλο πολιτικό event της Προοδευτικής Συµµαχίας είναι την ερχόµενη ∆ευτέρα, οπότε θα πραγµατοποιηθεί η επίσηµη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου σε πλήρη σύνθεση -πρέπει να καλυφθούν πέντε θέσεις- και συγχρόνως η διακήρυξη των ευρωεκλογών. Μάλιστα, χθες τονίστηκε ότι το κείµενο της διακήρυξης θα πρέπει να είναι έτοιµο µέχρι την Κυριακή.

Στο µεταξύ, ο πρωθυπουργός θα έχει περιοδεύσει (σήµερα) στην Καλαµάτα και το Σάββατο στην Πάτρα, ξετυλίγοντας ένα πρόγραµµα εξορµήσεων στην περιφέρεια παράλληλα µε συγκεντρώσεις ανά την Ελλάδα στις οποίες µιλούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ µαζί µε εκπροσώπους των συλλογικοτήτων της Προοδευτικής Συµµαχίας. Οπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας χθες στις περιοδείες και τις παρεµβάσεις του επόµενου διαστήµατος, αλλά και στην καµπάνια του εκλογικού σχήµατος, θα αναδειχτούν οι προγραµµατικές θέσεις, το σχέδιο και το όραµα της προοδευτικής συµπαράταξης τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.

Οπως φέρεται να ανέφερε ο πρωθυπουργός, θα πρέπει να αναδειχθούν τα µεγάλα διλήµµατα της επόµενης περιόδου, η σύγκρουση µεταξύ της Αριστεράς και της ∆εξιάς, µεταξύ των προοδευτικών και συντηρητικών δυνάµεων.

«Τα διλήµµατα αυτά αφορούν τόσο την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει η Ευρώπη τα επόµενα χρόνια όσο και το εάν ο πιστός φίλος του Κ. Μητσοτάκη και εχθρός της Ελλάδας Μ. Βέµπερ θα γίνει πρόεδρος της Κοµισιόν». Επίσης, τα διλήµµατα θα αναδείξουν το προγραµµατικό χάος µεταξύ των δύο αντίπαλων πόλων στο κοινωνικό κράτος, το ασφαλιστικό σύστηµα, την ανάπτυξη, την απασχόληση, τους µισθούς και τα εισοδήµατα των πολιτών. Στο συντονιστικό όργανο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συµµαχίας από τις συλλογικότητες συµµετέχουν τρία στελέχη της ΔΗΜΑΡ και δύο της «Γέφυρας», όπως και ανεξάρτητα στελέχη: Σωτήρης Αλεξίου, Χριστόφορος Βερναρδάκης, Αναστάσιος Γιαννόπουλος (θα συµµετέχει και στην καµπάνια), Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, Εφη Καλαµαρά, Τάνια Καραγιάννη, Κατερίνα Κνήτου, Χρήστος Κοκκινοβασίλης, Αντώνης Κοτσακάς, Θάνος Μαντίκος, Νίκος Μπίστης, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτης Παναγιώτου, Σοφία Πανδή, Νίκος Παππάς, Γιώργος Πετρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, Ράνια Σβίγκου, Νίκος Σκορίνης, Πάνος Σκουρλέτης, ∆ηµήτρης Τζανακόπουλος, Στέφανος Τζουµάκας, Χάρης Τσιόκας, Νίκος Φίλης, Αλέκος Φλαµπουράρης, ∆ηµήτρης Χαλαζωνίτης και Δηµήτρης Χατζησωκράτης

Αλέξης ΤσίπραςΠροοδευτική Συμμαχίαεκλογές