Πολιτική|16.10.2024 15:41

Μητσοτάκης για γιατρούς που υπερσυνταγογραφούσαν: Τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται ανεκτές

Newsroom

Στους γιατρούς που εντοπίστηκαν να υπερσυνταγογραφούν σε ασθενείς αναφέρεται με ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας μάλιστα ότι επιβλήθηκε πρόστιμο 800.000 ευρώ.

 

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι μέσα στο 2024 εντοπίστηκαν 100 γιατροί που υπερσυνταγογραφούσαν σε ασθενείς και σε έναν εξ αυτών επιβλήθηκε πρόστιμο 800.000 ευρώ, διότι συνταγαγογραφούσε στο ΑΜΚΑ της μητέρας του.

«Τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται ανεκτές. Είναι υποχρέωσή μας να προστατεύουμε τους συμπολίτες μας. Έχουμε τη βούληση και υπάρχουν οι μηχανισμοί για να το κάνουμε», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλυτικά:

«Η δέσμευσή μας για νομιμότητα παντού δεν περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο πεδίο πολιτικής. Απλώνεται σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής. Ειδικά όταν πρόκειται για έναν τομέα υψίστης σημασίας, όπως αυτός της Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, με την αξιοποίηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, εντοπίστηκαν 100 γιατροί που, μέσα στο πρώτο 8μηνο του 2024, υπερσυνταγογραφούσαν σε ασθενείς. Μάλιστα, σε έναν από αυτούς, επιβλήθηκε πρόστιμο 800.000 ευρώ, καθώς συνταγογράφησε, μέσα σε έναν μόλις μήνα, χιλιάδες φάρμακα και μάλιστα στο ΑΜΚΑ της μητέρας του.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: τέτοιες πρακτικές, που φυσικά δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο του ιατρικού κόσμου, δεν γίνονται ανεκτές. Από κανέναν και για κανέναν. Είναι υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας. Έχουμε τη βούληση και πλέον υπάρχουν και οι μηχανισμοί για να το κάνουμε. Και αυτό ακριβώς πράττουμε».

Κυριάκος Μητσοτάκηςγιατροίασθενείς