Πολιτική|16.10.2024 15:49

Βουλή: Ακυρώνεται ο ορισμός Χουρδάκη ως εκπροσώπου των ανεξάρτητων στη Διάσκεψη των Προέδρων

Αλέξανδρος Διαμάντης

Από την… αρχή θα ξεκινήσει η διαδικασία αναζήτησης εκπροσώπου των ανεξάρτητων βουλευτών στη Διάσκεψη των Προέδρων, καθώς η Αθηνά Λινού ήρε την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, μέσω επιστολής προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Κ. Τασούλα ορισμός του προερχόμενου από τη Πλεύση Ελευθερίας Μ. Χουρδάκη θεωρείται άκυρος και πλέον η διαδικασία θα ξεκινήσει από την αρχή, με τον Πρόεδρο της Βουλής να στέλνει επιστολή στο σύνολο των ανεξαρτήτων βουλευτών ζητώντας τους να του ορίσουν εντός 3 ημερών το νέο τους εκπρόσωπο.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής εκπρόσωπος θα οριστεί το πρόσωπο που θα συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό επιστολών, ενώ σε περίπτωση ισοψηφίας θα ακολουθήσει κλήρωση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο Χ. Κατσιβαρδάς και ο Π. Σαράκης ζητούσαν την ανάκληση του «ορισμού» του Μιχάλη Χουρδάκη ως εκπροσώπου των ανεξάρτητων βουλευτών στη Διάσκεψη των Προέδρων, υπογραμμίζοντας ότι Βουλευτής που θα μετέχει, ως εκπρόσωπος των ανεξαρτήτων Βουλευτών, στην Διάσκεψη των Προέδρων, απαιτείται η κοινοποίηση έγγραφης πρόσκλησης από το Προεδρείο της Βουλής προς τους ανεξάρτητους Βουλευτές, ώστε οι τελευταίοι να δηλώσουν εγγράφως το πρόσωπο που επιθυμούν να τους εκπροσωπήσει.

Και ζητούσαν από τον Κ. Τασούλα να πράξει «τα δέοντα ώστε να ακυρωθεί, άλλως ανακληθεί η απόφασή Σας περί ορισμού του κ. Μιχαήλ Χουρδάκη ως εκπροσώπου των ανεξάρτητων Βουλευτών στην Διάσκεψη των Προέδρων, ως μη νομότυπη, και να επαναληφθεί εγκύρως η διαδικασία, κατά τις προβλέψεις του Κανονισμού της Βουλής».

ΒουλήβουλευτέςΑθηνά Λινού