Πολιτική|17.10.2024 06:24

ΣΥΡΙΖΑ: Οι υπόνοιες για τους μισθοδοτούμενους ρίχνουν δηλητήριο στην αντιπαράθεση Κασσελάκη και Κουμουνδούρου

Νίκος Σβέρκος

Ο «πόλεμος φθοράς» στον οποίο επιδίδεται ο Στέφανος Κασσελάκης ενάντια στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ περνά πλέον στο επίπεδο των βιτριολικών υπονοιών για τα κίνητρα της αποπομπής του από την προεδρία του κόμματος. Οι κατηγορίες που εκτοξεύονται πια από το επιτελείο του αφορούν τις οικονομικές απολαβές στελεχών της Κουμουνδούρου, ενώ βλέπουν τη δημοσιότητα πλείστες «πληροφορίες», που δεν απηχούν στην πραγματικότητα αλλά φτιάνουν εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει συνεδρίου.

Τι απαντούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στους ισχυρισμούς για τους «50 έμμισθους»

Ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξή του στο Star έκανε λόγο για 50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που πληρώνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και έκριναν εν πολλοίς το αποτέλεσμα της αποπομπής του. Η συγκεκριμένη δήλωση του πρώην προέδρου του κόμματος προκάλεσε αίσθηση, ενώ έδωσε τροφή για νέους γύρους διαδικτυακών επιθέσεων από υποστηρικτές του προς την Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του οργάνου που μισθοδοτούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι λιγότερα, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται περίπου στο 1/3 αυτού που ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης. Παράλληλα, κάθε κόμμα ως γνωστόν έχει εκλεγμένα στελέχη με έμμισθη σχέση, ενώ υπάρχουν στελέχη που απασχολούνται ως επιστημονικοί συνεργάτες σε εκλεγμένους ή είναι αποσπασμένοι από άλλες θέσεις στο δημόσιο.

Παράλληλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν πως «ο Κασσελάκης όχι μόνο λέει ψέμματα», αλλά «ήταν έναν χρόνο πρόεδρος και έλεγε παντού ότι οι “αργομισθίες τελείωσαν”». «Αν ίσχυαν τα όσα είπε στη συνέντευξη, τότε δεν έκανε τίποτα ως πρόεδρος» πρόσθεταν, επισημαίνοντας ωστόσο πως «τίποτε από όσα λέει δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια». Από εκεί και πέρα, γνώστες της εσωτερικής διάρθρωσης του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι «επιφανή μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που προσπάθησαν να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του περασμένου Σαββάτου είναι επίσης έμμισθοι και τους έφερε ο Κασσελάκης».

«Συκοφαντικά δημοσιεύματα κατά συγκεκριμένων προσώπων»

Από τα παραπάνω φαίνεται ότι οι επιθέσεις Κασσελάκη θα συντηρήσουν το κλίμα τοξικότητας στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Πέρα από τον ισχυρισμό για τα έμμισθα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, στην ηγεσία της Κουμουνδούρου μιλούν για «στοχευμένα δημοσιεύματα» με στόχο συγκεκριμένα πρόσωπα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που «στόχο έχουν να στρέψουν τη συζήτηση μακριά από την πολιτική και να τη μεταφέρουν στο επίπεδο της συκοφαντίας».

Πίσω από τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν συγκεκριμένους συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη. Κάποια από αυτά, λένε τα ίδια στελέχη, είχαν «συντονιστικό ρόλο στο γραφείο του όσο ήταν πρόεδρος» και άλλα «είχαν υπό την ευθύνη τους τα οικονομικά, προχωρώντας στη μια εγκληματική αποτυχία μετά την άλλη». «Αυτά τα πρόσωπα έχουν τώρα τελευταία βγει στην επιφάνεια, βγαίνουν σε ραδιόφωνα και κουνάνε το δάχτυλο» έλεγε μάλιστα φανερά εκνευρισμένο στέλεχος του

ειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΣτέφανος Κασσελάκης