Πολιτική|18.10.2024 13:57

Πολάκης: «Ο Κασσελάκης συμπεριφέρεται σαν Βασιλάκης Καΐλας - Θέλω να είναι υποψήφιος»

Newsroom

«Βασιλάκη Καΐλα» χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος τόνισε ότι θέλει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να είναι εκ νέου υποψήφιος, προκειμένου να τον κερδίσει στις κάλπες.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ να ξαναγίνει ηγεμονική δύναμη στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

Ο Παύλος Πολάκης μίλησε στην ΕΡΤ και αρχικά σχολίασε το τοξικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί εντός του κόμματος. «Ο πρώην πρόεδρος στέλνει εξώδικα στο κόμμα του οποίου θέλει να ηγηθεί, ενώ οι "87" προώθησαν τον αποκλεισμό του. Η κουβέντα έχει μεταφερθεί από την αναγκαιότητα διατύπωσης ενός συγκεκριμένου και ριζοσπαστικού προγράμματος που θα ξαναφέρει πίσω τους 1.000.000 ψηφοφόρους. Η κουβέντα όμως αντί να πάει εκεί, τελικά υπάρχει ένα τοξικό και διχαστικό κλίμα, που είναι αποκρουστικό για την κοινωνία. Ευθύνες έχουν και οι δύο μεριές και εγώ δεν υπηρετώ κανένα από αυτά τα δύο πολιτικά σχέδια.

Θέλω έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα ξαναγίνει ηγεμονική δύναμη στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Βασικός κορμός και πυρήνας της προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης, που θα διεκδικήσει την πτώση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με ένα πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί από την επόμενη μέρα και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας», υπογράμμισε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ»

Στη συνέχεια ο Παύλος Πολάκης κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με τις φήμες ότι το Συνέδριο θα αναβληθεί, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. «Θα γίνει το Συνέδριο. Οι εκλογές δεν πρέπει να αναβληθούν. Για τον Κασσελάκη έχω τοποθετηθεί. Δεν θέλω να τον αποκλείσω. Θέλω να τον νικήσω, διότι θέλω να ηττηθεί το απολιτίκ που εκπέμπει. Συμπεριφέρεται σαν Βασιλάκης Καΐλας που τον αφήνουν εκτός, ενώ δεν απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας. Τον προκαλώ δημόσια σε ντιμπέιτ, ώστε να μιλήσουμε για τα προγράμματά μας, χωρίς να πετάμε κουβέντες που πυροδοτούν τον διχασμό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη μια εκ βάθρων αναστήλωση»

Ακολούθως, ο Παύλος Πολάκης τοποθετήθηκε για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Πρέπει να γίνει μια εκ βάθρων αναστήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να υπάρξει εκλογή περιφερειακών οργάνων, να γίνει περιφερειακή συγκρότηση. Να υπάρξουν επιτροπές στις περιφέρειες, ώστε να συλλέγονται γνώσεις για την κάθε περιοχή και ειδικότερα για τα προβλήματα. Πρέπει να υπάρξει μια αλλαγή σε σχέση με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη καταστρέφει την παραγωγική δραστηριότητα της πρωτογενούς παραγωγής, την κτηνοτροφία και τη μελισσοκομία, καταστρέφει τον τουρισμό μέσα από την αλλοίωση του περιβάλλοντος, την αισθητική και τη χωροταξική, με την τοποθέτηση γιγαντιαίων ανεμογεννητριών, για να βγάζουν κέρδος οι εταιρείες», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με τον Αλέξη Τσίπρα παλέψαμε για πάρα πολλά πράγματα»

Στο πλαίσιο της συνέντευξης στην ΕΡΤ, ο Παύλος Πολάκης ρωτήθηκε για τον Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με το αν θα πρέπει να μιλήσει στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα πρέπει να ρωτήσετε τον Αλέξη αν θα μιλήσει στο Συνέδριο. Έχει επιλέξει να παρεμβαίνει μέσα από το Ινστιτούτο. Παλέψαμε για πάρα πολλά πράγματα. Φτιάξαμε πάρα πολλά πράγματα, αλλά κάποιες φορές συγκρουστήκαμε, γιατί είχαμε διαφορετικές απόψεις σχετικά με την ένταση της αντιπολίτευσης που έπρεπε να εφαρμόσουμε από το 2019 μέχρι το 2023. Είχαμε διαφορετική αντίληψη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Έμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπος που μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έφερε την Αριστερά σε κυβερνητική θέση», κατέληξε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑΣτέφανος ΚασσελάκηςΠαύλος Πολάκης