Πολιτική|20.10.2024 06:34

ΠΑΣΟΚ: Οι πρώτες κινήσεις του «αναβαπτισμένου» Ανδρουλάκη - Τι θα κάνει τις επόμενες ημέρες

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Αναβαπτισμένος» ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επιχειρεί το επόμενο διάστημα να κάνει ένα restart στο ΠΑΣΟΚ και να εκμεταλλευτεί την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προχωρώντας σε συγκεκριμένα «ανοίγματα». Οι αλλαγές σε Κοινοβουλευτική Ομάδα και σκιώδη κυβέρνηση αναμένονται στις αρχές της εβδομάδας (πιθανότατα αύριο, Δευτέρα) ενώ από τις επαφές του με Άννα Διαμαντοπούλου και Παύλο Γερουλάνο θα κριθεί ο ρόλος που θα έχουν.

Σίγουρα, στόχος του είναι να εκμεταλλευτεί τη δυναμική από τις εσωκομματικές εκλογές και για το επόμενο διάστημα να πέσουν οι τόνοι και το ΠΑΣΟΚ να εμφανιστεί συνεκτικό, χωρίς ρήγματα. Εξάλλου, στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ τους επιτρέπει να προσελκύσουν ψηφοφόρους, οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι απ’ όλα όσα συμβαίνουν στην Κουμουνδούρου.

Μάλιστα, η πρόσφατη δημοσκόπηση που έγινε από την GPO για λογαριασμό του Star αποδεικνύει ότι υπάρχει ένα εκλογικό σώμα, το οποίο μπορεί να επιστρέψει στη Χαριλάου Τρικούπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο «μεγάλος κερδισμένος» της δημοσκόπησης φαίνεται πως είναι το ΠΑΣΟΚ που ανεβάζει κατά 2,5 μονάδες τα ποσοστά του, συγκριτικά με το Σεπτέμβρη: βρίσκεται στην δεύτερη θέση με άνοδο των ποσοστών του στο 14,3% από 11,8% στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας.

Ένα ακόμη ποιοτικό στοιχείο στο οποίο στέκονται ιδιαίτερα στη Χαριλάου Τρικούπη είναι πως το 60,4% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά το αποτέλεσμα των εκλογών του ΠΑΣΟΚ με το 30,8% να θεωρεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί να ανεβάσει τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ. Όταν, δε, η ίδια ερώτηση γίνεται σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, αν δηλαδή ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί να ανεβάσει τα ποσοστά, ναι και μάλλον ναι απάντησε το 77,3%.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ»

Σε κάθε περίπτωση, όσα συνέβησαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες αποτιμούνται ιδιαίτερα θετικά και πολλοί θεωρούν ότι μπορούν να δώσουν μια νέα δυναμική, αν οι «παιδικές» ασθένειες και οι προσωπικές στρατηγικές δεν κάνουν εκ νέου την εμφάνισή τους.

Πλέον «στόχος μας θα πρέπει να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κανένας άλλος», τονίζουν πράσινα στελέχη, εκτιμώντας ο Ν. Ανδρουλάκης θα δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο, σε σχέση με την πρώτη του θητεία. Οι πρώτες τους κινήσεις και τα ονόματα που διέρρευσαν δείχνουν κάτι τέτοιο, ωστόσο άπαντες αναμένουν τις τελευταίες αποφάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν αρκετά σύντομα.

ειδήσεις τώραΠαύλος ΓερουλάνοςΧάρης ΔούκαςΆννα ΔιαμαντοπούλουΕκλογές ΠΑΣΟΚ 2024Νίκος ΑνδρουλάκηςΠΑΣΟΚ