Πολιτική|20.10.2024 14:47

Απάντηση Σταϊκούρα σε δημοσίευμα: Η διαφάνεια χαρακτηρίζει την πολιτική διαδρομή μου - Οι συμβάσεις είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης

Newsroom

Απάντηση σε δημοσίευμα της Κυριακάτικης Δημοκρατίας, που αναφέρει πως «πραγματοποιεί απευθείας αναθέσεις στην εταιρία που εργάζεται η σύζυγός του», έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας πως «η διαφάνεια χαρακτηρίζει την πολιτική διαδρομή μου».

Ο υπουργός κατηγορεί την εφημερίδα ότι «επιχειρεί για δικούς της λόγους να παραπλανήσει» και σημειώνει ότι «σε κάθε περίπτωση, το σύνολο των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί επί των ημερών μου είναι αυτονοήτως στη διάθεση της Δικαιοσύνης, καλώ δε την εφημερίδα να υλοποιήσει την προτροπή της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Σταϊκούρα

«Η Κυριακάτικη Δημοκρατία επιχειρεί, για δικούς της λόγους, να παραπλανήσει.

Με πρωτοσέλιδο "Βαριά εκτεθειμένος ο Υπουργός" και "Ζητείται εισαγγελέας", και με τίτλο, στη σελ. 18, "Μέγα σκάνδαλο", καταλήγει ότι «δεν υπάρχει κανένας υπαινιγμός για παράνομες αναθέσεις!».

Σε κάθε περίπτωση, το σύνολο των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί επί των ημερών μου είναι αυτονοήτως στη διάθεση της Δικαιοσύνης, καλώ δε την εφημερίδα να υλοποιήσει την προτροπή της!

Η απόλυτη διαφάνεια και η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος αποδεδειγμένα διέπουν όλη την πολιτική διαδρομή μου τις προηγούμενες περίπου δύο δεκαετίες, και, προφανώς, και τη θητεία μου ως Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Αν αυτό έχει ενοχλήσει ή/και ενοχλεί κάποιους, δεν με αφορά».

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Σημειώνεται πως η εφημερίδα σε πρωτοσέλιδό της έχει τίτλο «Σταϊκούρας κερνάει, Σταϊκούρας πίνει», ενώ αναφέρει πως υπάρχει «μείζον θέμα ηθικής τάξης με απευθείας αναθέσεις».

Χρήστος Σταϊκούραςειδήσεις τώρασυμβάσειςυπουργείο Μεταφορών