Πολιτική|21.10.2024 05:57

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες εστίες φωτιάς άναψαν τα δημοσιεύματα για τα σχέδια Κασσελάκη - Τι σχολιάζουν στην Κουμουνδούρου

Νίκος Σβέρκος

Λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Κουμουνδούρου έδωσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο δύο δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης.

Τι ανέφεραν τα δημοσιεύματα - Πώς σχολιάστηκαν

Το ένα στην εφημερίδα «Τα Νέα» αφορούσε ένα σχέδιο που φέρεται να έχει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος για «εξαΰλωση» του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε κατόπιν να δημιουργήσει δικό του κόμμα. Έτερο δημοσίευμα της «Real News» αφορούσε την ενοικίαση γραφείων έκτασης 1.500 τ.μ. στην Οδό Πειραιώς, στα οποία θα εγκατασταθεί το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη και θα πραγματοποιούνται συσκέψεις και γυρίσματα βίντεο.

Τα δυο αυτά ρεπορτάζ προκάλεσαν την οργίλη αντίδραση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που μεταξύ άλλων ανέφεραν πως «ο κ. Κασσελάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που επιθυμούν την διατήρηση της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας».

Το γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη προχώρησε σε διάψευση του πρώτου δημοσιεύματος, χαρακτηρίζοντας τα όσα γράφτηκαν «σενάρια επιστημονικής φαντασίας, που δεν αξίζουν ούτε διάψευσης». «Τη ρευστοποίηση επιζητούν εκείνοι που καταπατούν το καταστατικό του κόμματος» σημείωσε το περιβάλλον του πρώην προέδρου. Όσον αφορά, δε, το δεύτερο δημοσίευμα, το γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη διευκρίνισε πως «το μισθωτήριο είναι σε ισχύ μέχρι την ημερομηνία του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών» και πως «η ενοικίαση έγινε, καθώς από κάπου θα πρέπει να συντονίζεται ο προεκλογικός αγώνας, αφού κάποιοι βιάστηκαν να τον απομακρύνουν από το γραφείο του και να κλειδώσουν τα email του μέσα σε μια νύχτα».

Δεν πείθονται στην Κουμουνδούρου για τις εξηγήσεις Κασσελάκη

Αρκετοί στην Κουμουνδούρου δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις του Στέφανου Κασσελάκη για τα όσα περιλαμβάνονταν στα δύο δημοσιεύματα. Τα σχόλια και οι διευκρινήσεις ήρθαν αρκετά αργά, έλεγαν, ενώ ο τόνος των δύο ανακοινώσεων ήταν «αρκετά ήπιος». «Δεν διαβάσαμε αυτή τη φορά για την διαπλοκή που δήθεν θέλει να τον ρίξει» ανέφερε χαρακτηριστικά στέλεχος της Κουμουνδούρου, επισημαίνοντας πως «πριν έναν χρόνο χρησιμοποίησε έναν μικρό χώρο γραφείων για την προεκλογική του καμπάνια. Κάτι άλλαξε στους στόχους του για να χρειάζεται πια ενάμισι στρέμμα γραφεία για ενάμισι μήνα».

Οι λόγοι πίσω από τις ήπιες ανακοινώσεις ίσως εδράζεται στο γεγονός πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θέλει να έρθει σε σύγκρουση με τις πηγές των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων, λένε άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό, γιατί -όπως υποστηρίζουν- τα λόγια περί «εξαΰλωσης» του κόμματος ειπώθηκαν από τα χείλη του πρώην προέδρου ενώπιον 20 ανθρώπων, στελεχών επιχειρήσεων και δημοσιογράφων αφού ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε συνέντευξη σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι την περασμένη εβδομάδα.

Περιοδείες για τους υποψηφίους – Άλλαξε πάλι γραμμή ο Κασσελάκης

Οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη ξεκινήσει περιοδείες στην περιφέρεια, επιχειρώντας να παραθέσουν την δική του οπτική για τον ΣΥΡΙΖΑ και την πορεία της Ελλάδας.

Ο Σωκράτης Φάμελλος περιόδευσε το Σαββατοκύριακο στην Αχαΐα και την Ηλεία, επισημαίνοντας από την Πάτρα πως «εμείς θέλουμε να προστατεύσουμε το σπίτι μας, να ξαναχτίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλουμε ένα κόμμα ΙΧ, ούτε ένα κόμμα μονοπρόσωπη εταιρεία».

Ο Παύλος Πολάκης βρέθηκε στην Τρίπολη και την Αργολίδα. Από την Τρίπολη σημείωσε: «Δεν επιθυμώ κανέναν αποκλεισμό. Εγώ τον Στέφανο Κασσελάκη θέλω να τον νικήσω και όχι να τον αποκλείσω, γιατί πρέπει να ηττηθούν οι απολιτίκ απόψεις του και οι στενές απόψεις του».

Ο Νικόλας Φαναντούρης σε συνέντευξή του («Εφημερίδα των Συντακτών») πρότεινε μεταξύ άλλων τον ορισμό δύο αντιπροέδρων του ΣΥΡΙΖΑ και τη θέσπιση εξάμηνης θητείας μελών ως ελάχιστο προαπαιτούμενο για την άσκηση του δικαιώματος ψήφου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, τέλος, που περιόδευσε σε Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη, άλλαξε «γραμμή» για την αποπομπή του. Παρά το γεγονός πως σε πρόσφατη συνέντευξή του αναγνώρισε την απόφαση της Κεντρική Επιτροπής για την αποπομπή του, το Σάββατο μιλώντας σε υποστηρικτές του είπε: «εσείς θα αποφασίσετε εάν θέλετε να υπάρξει άρση εμπιστοσύνης στην προεδρία μου ή όχι. Και ακόμα και όταν ακυρώσετε την απόφαση της ΚΕ, θα πάω σε εκλογές μέσα στο χρονοδιάγραμμα για αναβάπτιση από τη βάση.»

ΣΥΡΙΖΑΣτέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώραΑπόστολος ΓκλέτσοςΠαύλος ΠολάκηςΝίκος ΦαραντούρηςΣωκράτης ΦάμελλοςΝικόλαος Φαραντούρης