Πολιτική|21.10.2024 22:04

ΠΑΣΟΚ: Οι ρόλοι που έδωσε ο Ανδρουλάκης, ο στόχος, η επόμενη μέρα - Μόνο ο Δούκας αντέδρασε προς το παρόν

Newsroom

Η Νίκος Ανδρουλάκης όρισε τον Παύλο Γερουλάνο πρώτο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, ώστε να είναι η πρώτη φωνή του ΠΑΣΟΚ μέσα στη Βουλή, ενώ προχώρησε και σε άλλες αλλαγές μετά την πανηγυρική επανεκλογή του στην ηγεσία του κόμματος.

Δυσαρέσκεια Δούκα για την τοποθέτηση της Διαμαντοπούλου ως επικεφαλής πολιτικού σχεδιασμού

Από εκεί και πέρα η Άννα Διαμαντοπούλου θα είναι επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Χάρης Δούκας θα έχει ρόλο στο νέο καθοδηγητικό όργανο, που θα λαμβάνει τις μεγάλες αποφάσεις.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε τομείς σε κορυφαία στελέχη και σε βουλευτές, για να ασκήσουν κοινοβουλευτικό pressing προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μάλιστα, ο Μιχάλης Κατρίνης και η Νάντια Γιαννακοπούλου δεν θα μετέχουν στο νέο όργανο του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να αντιδρούν προς το παρόν, σε αντίθεση με τον Χάρη Δούκα, του οποίου το περιβάλλον τονίζει ότι δεν αποπνέουν ενότητα οι επιλογές του προέδρου, όπως μεταδίδει η Κάτια Φωτιάδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Ο Χάρης Δούκας υπενθυμίζει ότι η συγκρότηση του οργάνου ήταν δικιά του πρόταση. Όπως υπογράμμισε στο κεντρικό δελτίο του OPEN η Κάτια Φωτιάδου, τόσο ο Μιχάλης Κατρίνης όσο και η Νάντια Γιαννακοπούλου δεν εκφράζουν κάποια δυσαρέσκεια. Από την άλλη, ο δήμαρχος Αθηναίων εμφανίζεται δυσαρεστημένος από την επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη να δώσει τον ρόλο του επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού στην Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς θεωρεί ότι θα γίνει «στροφή» προς την Κεντροδεξιά.

Από εκεί και πέρα, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζουν αχρείαστες τις διαρροές που συντηρούν το προεκλογικό κλίμα.

Μιχάλης ΚατρίνηςΝίκος ΑνδρουλάκηςΝάντια ΓιαννακοπούλουΆννα ΔιαμαντοπούλουΠΑΣΟΚΧάρης ΔούκαςΠαύλος Γερουλάνος