Πολιτική|22.10.2024 20:32

Αντιρρήσεις Γεραπετρίτη για το χωροταξικό που απαγορεύει τουριστικές επενδύσεις σε βραχονησίδες

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σε θετικό κλίμα, όπως υποστηρίζουν οι συμμετέχοντες, έγινε η σύσκεψη των βουλευτών της ΝΔ της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης ενημέρωσε λίγο πριν την άφιξη του Τούρκου ομολόγου του Χακάν Φιντάν τους βουλευτές της ΝΔ για όλες τις εξελίξεις στα ανοιχτά εθνικά μέτωπα. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα του νέου Ειδικού Χωροταξικού για τον τουρισμό, με τον υπουργό Εξωτερικών να τονίζει πως έχει σοβαρές αντιρρήσεις και διαβεβαιώνοντας πως θα επανεξεταστεί.

Σημειώνεται πως το νέο χωροταξικό προκάλεσε σοβαρές συζητήσεις και ενστάσεις καθώς θεωρήθηκε πως η απαγόρευση τουριστικής ανάπτυξης σε ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένων και των βραχονησίδων χωρίς υποδομές οικονομικής δραστηριότητας, αντιτάσσεται στις θέσεις της χώρας, καθώς σύμφωνα με δίκαιο της θάλασσας αποκλείει δικαιώματα σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.

Την ίδια ώρα, κατά τις ίδιες πηγές τα πνεύματα στην Επιτροπή ήταν ήρεμα καθώς δεν υπήρξαν εντάσεις ούτε ενστάσεις αναφορικά με την ασκούμενη πολιτική, ειδικά από τη στιγμή που στους βουλευτές δόθηκαν διαβεβαιώσει πως δεν υπάρχει καμία συζήτηση στο παρασκήνιο και ότι όλα τα θέματα που ανοίγουν έχουν γίνει γνωστά. Σημειώνεται ότι στη συζήτηση συμμετείχαν συνολικά 28 βουλευτές μέλη από τους 32 που διαθέτει η ΝΔ στην επιτροπή άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων.

ειδήσεις τώραΑΟΖΝέα ΔημοκρατίαΓιώργος ΓεραπετρίτηςΧακάν Φιντάν