Πολιτική | 23.10.2024 15:44

Κουτσούμπας: Πόσες φορές πρέπει να καούν οι ίδιες εκτάσεις για να γίνουν αυτά που πρέπει;

Newsroom

«Στα 5μιση χρόνια που κυβερνάτε, έχουμε ακούσει τα πάντα από εσάς. Διαψεύστηκαν τα πάντα, το ένα μετά το άλλο. Και πλέον ξεμείνατε και από έμπνευση. Δεν πείθετε κανέναν πια!», τόνισε ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αναφερόμενους στους θανάτους από τις καταστροφικές πυρκαγιές υπογράμμισε ότι η μαύρη λίστα διευρύνθηκε και φέτος, με μία γυναίκα στην Αττική και άλλους δύο συνανθρώπους μας στην Κορινθία.

« Έχουμε ακούσει βέβαια κι άλλα, τα ακούσαμε και σήμερα σε ένα βαθμό… Για τη “δύσκολη μορφολογία του εδάφους”, για τον “Υμηττό που είναι σαν μπακλαβάς” και άλλα τέτοια αμίμητα. Τι να πείτε τώρα για τη φωτιά στην Ανατολική Αττική που ξεκίνησε από την περιοχή του Βαρνάβα, από ένα οικόπεδο, διέσχισε πάνω από 50 χιλιόμετρα κι έφτασε να καίει μέσα στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας, στην Πεντέλη, στα Βριλήσσια και στο Χαλάνδρι, κατακαίοντας συνολικά πάνω από 100.000 στρέμματα; Ότι είναι κι εδώ είναι δύσκολη ή αχαρτογράφητη η μορφολογία του εδάφους μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας;Μάλιστα, ολόκληρη η διαδρομή αυτής της πυρκαγιάς, θα έπρεπε να σας είναι γνωστή και να έχετε πάρει τα απαραίτητα μέτρα, αφού είναι επί της ουσίας η ίδια ακριβώς πυρκαγιά που είχαμε και το 2009 και παλιότερα, το 1998. Κι αυτό ήταν που έλεγαν οι ίδιοι οι κάτοικοι. Πόσες φορές πρέπει να καούν δηλαδή, οι ίδιες εκτάσεις, για να γίνουν αυτά που πρέπει;», τόνισε.

ειδήσεις τώραΔημήτρης ΚουτσούμπαςΒουλήΚυριάκος Μητσοτάκηςαντιπυρική περίοδοςφωτιά