Πολιτική|24.10.2024 10:39

Κικίλιας: Σωστή η τοποθέτηση Μητσοτάκη απέναντι στον Παππά - Ο Σαμαράς έχει την ελευθερία να λέει αυτό που πιστεύει

Newsroom

«Ο πρωθυπουργός σωστά τοποθετήθηκε απέναντι σε ένα πολιτικό αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ που πρόεδρος της ΚΟ είναι ο κ. Παππάς και είναι καταδικασμένος από την ελληνική δικαιοσύνη», δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος για το χτεσινό επεισόδιο στη Βουλή.

Όπως τόνισε «είναι μια πολιτική τοποθέτηση, σωστή. Σωστή ήταν και η τοποθέτηση απέναντι στον κ. Ανδρουλάκη γιατί και εκεί έβαλε πλαίσιο με το οποίο θα προχωρήσουμε πολιτικά και θα συμφωνούμε ή θα διαφωνούμε. Και τον έβαλε προ των ευθυνών του όπως πρέπει να είναι κάποιος που θέλει να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση».

Για την κριτική του Σαμαρά στην κυβέρνηση

Για την σφοδρή κριτική του Αντώνη Σαμαρά στην κυβέρνηση ο κ. Κικίλιας σχολίασε πως «ότι έχει να κάνει με τον πρώην πρόεδρο, όπως και όλους του πρώην προέδρους της ΝΔ, δεν τους σχολιάζουμε και έχουν την ελευθερία να λένε αυτό που πιστεύουν. Το έχουν κερδίσει ως πρώην πρόεδροι και πρωθυπουργοί».

«Φέτος είχαμε το λιγότερο κόστος σε βάθος 20ετίας»

Για τις φωτιές του καλοκαιριού, ο  υπουργός μεταξύ άλλων ανέφερε πως «η κλιματική κρίση δεν αποτελεί άλλοθι αλλά φέτος είχαμε το λιγότερο κόστος σε βάθος 20ετίας», ενώ αναφέρθηκε και στους πολίτες που καθάρισαν τα οικόπεδα και τα drone που «24 ώρες το 24ωρο πετούσαν και έβλεπαν την αρχή της πυρκαγιάς», αλλά και το 112.

«Παρουσιαστήκαμε συντεταγμένοι, οργανωμένοι, με μια πρόληψη πολύ σημαντική, με μεταρρυθμίσεις πολύ σημαντικές. Έγινε από κακούργημα ο εμπρησμός, πολλοί μπήκαν σε φυλακή γιατί βάλανε σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες», ανέφερε επίσης.

Αντώνης ΣαμαράςΜίμης ΑνδρουλάκηςΝέα ΔημοκρατίαΒουλήΒασίλης ΚικίλιαςΚυριάκος ΜητσοτάκηςφωτιέςΝίκος Παππάς