Νέα Αριστερά: Ο Σακελλαρίδης συναντήθηκε με απολυμένους εργαζόμενους του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης
NewsroomΣτη Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος συναντήθηκε με απολυμένους του σωματείου εργαζομένων του ΚΤΕΛ της πόλης.
Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2024 οκτώ οδηγοί απολύθηκαν από την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ, κάτι που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, αλλά και κινητοποιήσεις.
Αναλυτικά η ενημέρωση της Νέας Αριστεράς:
Σήμερα, 14 Ιανουαρίου 2025, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των απολυμένων εργαζομένων του Σωματείου ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης με τον Γραμματέα της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης και αντιπροσωπείας τοπικών στελεχών, στα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από τις απολύσεις 8 εργαζομένων οδηγών από την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. στα τέλη του 2024, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις. Αν και η εταιρεία επαναπροσέλαβε τρεις από τους οκτώ απολυμένους, αρνήθηκε να ανακαλέσει τις απολύσεις των μελών της διοίκησης του Σωματείου (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Γ. Γραμματέας).
Οι εργαζόμενοι παρουσίασαν τις διεκδικήσεις τους για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων τους, με έμφαση στην ανάγκη σταθερής και ασφαλούς εργασίας, και την καταγγελία της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Οι απολύσεις, όπως τόνισαν, αποσκοπούσαν στην καταστολή της δράσης του Σωματείου και στη διατήρηση των εργαζομένων σε καθεστώς μόνιμης ομηρίας μέσω ανανεώσεων συμβάσεων για πολλά χρόνια.
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, εξέφρασε τη στήριξή της στους εργαζόμενους και δεσμεύτηκε ότι η Νέα Αριστερά θα αναδείξει το ζήτημα σε πολιτικό επίπεδο, απαιτώντας την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης και των αρμόδιων φορέων, όπως το Υπουργείο Εργασίας, το Υπουργείο Μεταφορών και ο ΟΣΕΘ, προκειμένου να σταματήσει η αυθαίρετη και παράνομη συμπεριφορά της εργοδοσίας.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Γραμματέας της Νέας Αριστεράς «η πραγματική στόχευση της εργοδοσίας ήταν η αποδυνάμωση του νεοσύστατου Σωματείου και η αποφυγή της ανάδειξης σοβαρών ζητημάτων στον κλάδο, όπως η εκτεταμένη χρήση συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Όμως, η περίπτωση των εκδικητικών απολύσεων των κεντρικών συνδικαλιστών στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης δείχνει πως η αντεργατική νομοθέτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη παράγει αποτελέσματα. Με τον νόμο Χατζηδάκη που ψηφίστηκε το 2020, αν μια απόλυση θεωρηθεί καταχρηστική στα δικαστήρια, ο εργοδότης δεν υποχρεούται να επαναπροσλάβει τον εργαζόμενο. Στην προκειμένη περίπτωση, την εργοδοσία δεν την απασχολεί αν η απόλυση συνδικαλιστών αποτελεί «καταχρηστική απόλυση», γιατί πλέον δεν θα υποχρεωθεί να τους προσλάβει ξανά. Την νοιάζει μόνο να διαλύσει το σωματείο. Το ίδιο και την κυβέρνηση Μητσοτάκη».
- «Καλό ταξίδι στρατηγέ»: Τη Δευτέρα η κηδεία του Μίμη Δομάζου, θα προηγηθεί λαϊκό προσκύνημα -Τα συγκινητικά μηνύματα
- Άνοιξε ο δρόμος για τη συνάντηση Πούτιν-Τραμπ: «Αναμένουμε μηνύματα» ανέφερε το Κρεμλίνο
- Μητσοτάκης: Σήμερα τίθεται σε δημόσια διαβούλευση η διάταξη για τα κόκκινα αγροτικά δάνεια – Σφοδρή επίθεση Ανδρουλάκη
- ΕΟΠΥΥ: Επέβαλε κυρώσεις και ζητά την ποινική δίωξη των εμπλεκομένων στο κύκλωμα με τα φάρμακα – Τι δηλώνει η Διοικήτρια